Sådan omprogrammeres en låst bilradio

Fabriksudstedte bilstereoanlæg kommer undertiden med en tyverisikringsenhed, der gør radioen ubrugelig, medmindre du indtaster en kode for at låse den op. Koden kan aktiveres ved frakobling af bilbatteriet --- for eksempel når køretøjet repareres --- eller hvis stereoanlægget er afbrudt fra ledningerne til køretøjet. At genaktivere radioen kræver indtastning af oplåsningskoden, som du vil have i køretøjets papirarbejde eller bliver nødt til at få fra en forhandler.

Trin 1

Kontakt dit køretøjs papirarbejde. Låsekoden til radioen bliver udskrevet på et eller to visitkortstørrelsesindsatser. Du har disse, hvis du er køretøjets oprindelige ejer, eller de var indeholdt i papirarbejdet, da du erhvervede bilen. Se køretøjets brugervejledning for den korrekte procedure for at indtaste den firecifrede oplåsningskode. Hvis du ikke finder koden, skal du hente den fra en forhandler.

Trin 2

Find radioens serienummer. Dette skrives normalt på metalhuset på hovedenhedens krop. Fjern radioen fra instrumentbrættets hus for at se serienummeret. Skriv serienummeret ned.

Trin 3

Ring eller besøg forhandleren for dit køretøj. Bed om serviceafdelingen. Giv en servicetekniker radioens serienummer. Normalt kan han få adgang til en database, der giver oplåsningskoden til denne specifikke radio. Du bliver muligvis bedt om at angive bilens registreringsoplysninger og et foto-id. Radio kan også låses op via online betalte kilder på samme måde.

Se køretøjets brugervejledning, og følg den korrekte procedure for at indtaste den firecifrede oplåsningskode og låse din radio op.