Nummertastaturet arbejder ikke på et Mac-tastatur? Det er en simpel løsning

Mange Mac-brugere går med Apple-kablet tastatur i fuld størrelse snarere end et trådløst tastatur, så de kan have et dedikeret taletastatur på tastaturet. Nogle gange synes det numeriske pad tilfældigt at stoppe med at arbejde, og pludselig taler tallene slet ikke, hvilket kan være frustrerende mindst sagt. For yderligere at komplicere sagen indeholder Apple Wired Keyboard ikke en traditionel "Num Lock" nøgle, som du ville finde på de fleste pc-tastaturer, så det kan være svært for switchers at let identificere, om det er relateret til problemet eller ej. Heldigvis er næsten alle forekomster, hvor nummertastaturet er stoppet med at arbejde med et Mac-tastatur, nemt at løse.

Du vil sandsynligvis gerne åbne en teksteditor-app eller være et sted, hvor du kan indtaste tal og tekst frit, mens du fejler dette problem, chancerne er, at du får det løst kort tid, men du vil stadig gerne dobbelttjekke ved at skrive på nummertastaturet for at sikre tingene fungerer som det er beregnet. Det kan også være nyttigt at indkalde det virtuelle tastatur på skærmen til at sikre, at nøglepresserne registrerer som beregnet, selvom dette hovedsagelig er til visuel bekræftelse og ikke er nødvendig til fejlfinding.

Hvor er "Num Lock" nøglen på et Mac-tastatur?

Der er ikke en dedikeret Num Lock-nøgle på Apple Wired Keyboards, og det gælder også for mange tredjeparts USB-tastaturer, der er bygget til Mac. Du kan dog opnå samme funktion ved at trykke på CLEAR-knappen på det numeriske tastatur. Du skal muligvis slå Shift + CLEAR i stedet, afhængigt af dit individuelle tastatur og indstillinger.

Prøv begge disse særskilt, og prøv derefter at indtaste tal ved hjælp af det numeriske tastatur igen. Dette bør i de fleste tilfælde løse problemet.

Numre, der stadig ikke skriver? Kontroller for museknapper

Hvis du har forsøgt Clear og Shift + Clear til intet brug, har du sandsynligvis en indstilling aktiveret i tilgængelighedsindstillingerne for OS X, der forhindrer det numeriske tastatur i at fungere udelukkende som et middel til indtastning af tal. Denne indstilling hedder museknapper, som giver en bruger mulighed for at styre skærmmarkøren ved hjælp af nummerpladen på et udvidet tastatur.

  1. Åbn  Apple-menuen og vælg "Systemindstillinger", og gå til "Tilgængelighed"
  2. Vælg "Mouse & Trackpad" og søg efter en indstilling kaldet "Enable Mouse Keys" - fjern markeringen, hvis den er markeret for at genvinde brugen af ​​nummerpladen

Den mest oplagte indikator for, at museknapper er grunden til, at numerisk tastatur ikke virker, er at når du skriver et nummer, bevæger musemarkøren sig meget lidt, og hvis du forsøger at skrive en masse tal, kan musemarkøren på skærmen måske virke jiggle omkring lidt i et lille område. Dette er ikke altid meget indlysende, selvom museknapperne er beregnet til at være præcise og giver mulighed for fin manipulation af skærmelementer. Derfor skal du altid kontrollere indstillingen, når du fejler sagen.