Afspil MP3, M4A, AAC og andre musikfiler fra kommandolinjen

Har du nogensinde ønsket at spille musik, mens du arbejder på kommandolinjen? Måske vil du spille en podcast fra kommandolinjen på Mac?

Med kommandolinjeværktøjet 'afplay' kan du bare gøre det, du kan afspille praktisk taget ethvert lydfilformat, uanset om det er M4A, AAC, MP3, WAV, AIFF eller hvad der ellers er på din Mac, og du kan starte lyden til højre fra terminalen.

Sådan spiller du en hvilken som helst lydfil fra kommandolinjen

Afplay-kommandoen er alsidig og kan afspille m4a, mp4, aac, aiff, wav og mange andre lydfilformater. At bruge det selv, her er hvad du vil gøre:

  1. Åbn Terminal applikation fundet i / Applications / Utilities /
  2. Skriv nu følgende, ved hjælp af stien til den lydfil, du ønsker at afspille fra kommandolinjen
  3. afplay /path/to/audiofile.mp3

  4. Lyd begynder at spille øjeblikkeligt, for at stoppe lyden fra at spille, kan du ramme CONTROL + C på kommandolinjen

Du kan stoppe lyden helst med Control-C, ellers vil sangen afspille sig selv og derefter afslutte sig automatisk, når den er færdig.

Tænk ikke på dette som en terminalbaseret iTunes-udskiftning (der er en cool app kaldet ViTunes for det selv), fordi det ikke er, det er mere bare en måde at afspille en række lydfiler fra kommandolinjen uden at skulle indtaste ind i en GUI app. Du finder ingen administrationsværktøjer eller synkroniseringsevner inden for afplay.

Det betyder ikke, at du ikke kan køre musik i baggrunden selv.

Sådan afspilles lydfiler i baggrunden fra kommandolinjen

Hvis du hellere vil afspille i baggrunden, mens du fortsætter med at afspille lydfilen, skal du bruge denne kommando:

afplay /path/to/audiofile.mp3 &

Bemærk, at ampersand er på bagsiden af ​​kommandoen. Dette lancerer afspilning i baggrunden, hvis du vil lukke det, kan du bare dræbe afplay processen med:

killall afplay

Eller mål det specifikke afplay proces ID med kill -9:

ps|grep afplay

Find PID for afplay, da det kører, og giv derefter kommandoen som følger:

kill -9 pid

Det vil afslutte processen og musikstrømmen straks.

Ikke at jeg forkaster denne type opførsel, men jeg har for nylig brugt afplay-kommandoen til at spille en smuk sjov på en kollega af SSHing i sin arbejdsmaskine og tvunget ham til at lytte til en Miley Cyrus-sang, han fandt ikke ud af Hvad foregik indtil det var overstået, og jeg fortalte ham. Yup, det er vores idé om sjov her i nerdville.