Fordele og ulemper ved kioskmaskiner

Kiosker i indkøbscentre, forlystelsesparker og endda i købmandsforretninger fungerer som computerterminaler med internetadgang, fotoboks, mønttællere og salgsautomater til filmudlejning. På den positive side af hovedbogen giver disse selvbetjeningsmaskiner bekvemmelighed for kunder og tilbyder rentabilitet til leverandører. Sammen med deres fordele kommer disse enkeltstående kilder til produkter og tjenester imidlertid også med ulemper.

Startomkostninger

Kiosker bærer en forhåndspris. Virksomhederne, der investerer i dem, skal finde økonomiske og omkostningseffektive placeringer for at placere dem. For at skabe et kioskdesign fra bunden skal en virksomhed ansætte konsulenter til at designe og fremstille installationen og programmere den software, der kører det. Designet skal foregribe brug og misbrug af dets udpegede funktion og placering, indendørs eller ude.

Vedligeholdelse

Vedligeholdelse af kiosker kan spise i operatørens fortjeneste. Kundemishandling og hærværk kan føre til dyre reparationer. Medmindre disse enkeltstående enheder overvåger sig selv med indbyggede sikkerhedskameraer, kan det være svært at umuligt at vurdere og tildele ansvaret for skader.

Kunde support

Kunder, hvis kiosktransaktioner mislykkes, kan ikke bede en sælger eller tekniker om hjælp på stedet med et selvbetjent udstyr. Ved at sende et kundeservicenummer på maskinen kan du registrere en klage eller bede om refusion, men medmindre kiosken kan dokumentere sine egne funktionsfejl, kan kunderne prøve at kræve falske refusioner. Hvis en kiosk falder ud af drift, stopper dens profitstrøm, indtil den får opmærksomhed.

Faste omkostninger

Kiosker kan give døgnet rundt adgang til tjenester og produkter uden at betale en menneskelig ledsager. Placeret i områder med 24-timers adgang, kan disse maskiner tilfredsstille købsimpulser til timer, der ikke ville give rentabilitet for en walk-in-forretning.

Kundekontrol

Forhandlere, der implementerede kiosker, steg med kundetilfredshed med gennemsnitligt 58 procent ifølge Zebra Technologies. Disse tilfredshedsgrader afspejler den autonome kontrol, som kunder kan udøve over en købsoplevelse på en selvbetjent maskine. Kiosker udvider en virksomheds rækkevidde til en bredere kundebase uden omkostninger ved at betjene bemandede lokationer.

Reklamefleksibilitet

Kiosker sælger ikke kun de produkter og tjenester, de udleverer direkte, men de fungerer også som reklamemedier for andre relevante produkter og tjenester. Skiltning på maskinen kan pege på andre muligheder, herunder onlinetjenester, der er tilgængelige fra en QR-kode. En filmbilletkiosk kan afspille eksempler på andre film for at tilskynde kunderne til at leje en anden titel eller distribuere "køb en, få en gratis" kuponer for at tilskynde til returvirksomhed.