Instruktioner til en Casio FX

Casio er en japansk producent af elektronik som ure, musikinstrumenter, kameraer og regnemaskiner som FX-260. FX er en videnskabelig lommeregner, hvilket betyder, at den ud over de grundlæggende additions- og subtraktionsfunktioner i en simpel lommeregner også kan udføre mere komplekse matematiske funktioner til at løse algebraiske ligninger. Det har ikke graffunktioner.

Lær hvordan du bruger din Casio-lommeregneres grundlæggende funktioner. "On" -knappen tænder, og "C" rydder den viste værdi. Mange taster er markeret med to funktioner; tryk på "shift" for at bruge funktionerne markeret over hver tast. Tryk på "AC" for at starte en ny beregning. Find tasterne til grundlæggende beregning; tilføjelse er et "+" og subtraktion er et "-." Parenteser er også tilgængelige, selvom lommeregneren bruger "rækkefølge", hvilket betyder, at hvis du indtaster fem plus fire gange seks, beregner FX fire gange seks og tilføjer derefter fem.

Udfør "konstante beregninger" ved at indtaste et tal og derefter trykke på "+," "-," "x" eller "÷" to gange for at gøre tallet til en konstant. Hver gang du trykker på "=", tilføjes denne konstant (eller trækkes, ganges eller deles) til tallet på displayet. Hvis du f.eks. Indtaster tre plus fire lig, viser displayet svaret som 7. Hvis du trykker på "=" igen, tilføjer regnemaskinen fire til syv og viser 11. For at rydde en konstant skal du trykke på "AC".

Casio FX kan også bruges til at tilføje, subtrahere, multiplicere og dele brøker. Brug "a b / c" -tasten til at indtaste brøker. "A" -tasten henviser til den blandede taldel af fraktionen, "b" er tælleren (øverste tal) og "c" er nævneren (bundtal).

For at indtaste tre fjerdedele skal du trykke på tre og derefter på "a b / c" og derefter på fire. For at indtaste to og tre fjerdedele skal du trykke på to, "a b / c," tre, "a b / c" og fire.

Svar på brøkberegninger vises altid i decimalform. Brug "a b / c" til at konvertere den viste decimal til en brøkdel.

Brug multiplikationsfunktionen til at finde procentdelen af ​​et tal; Brug division til at beregne procentdelen af ​​et tal til et andet.

For eksempel: For at finde 15 procent af 100 skal du indtaste "100 x 15%." For at finde ud af, hvor stor en procentdel af 100, der er 15, skal du indtaste "100 ÷ 15%."

Udfør kvadratroder og effektberegninger med din Casio FX. "X" med et overskrift to kvadrater et tal, mens "X" med et overskrift tre terninger et tal. "X" med overskrift "Y" hæver tallet til en anden magt. For eksempel for at indtaste tre til magten fem, skal du indtaste tre, derefter X-superscript Y-tasten og derefter fem.

FX har også en kvadratrodsnøgle og en terningrodsnøgle (terningens rodnøgle ligner kvadratrodenøglen med lidt tre foran den). Nøglen med X og "1 / y" i overskrift beregner en anden rod af et tal. For eksempel for at finde den fjerde rod på 100 skal du indtaste 100, den tidligere nævnte nøgle og derefter fire.

Tips

Ikke alle funktioner i Casio FX er anført i denne artikel. For mere, se manualen, der er anført i ressourceafsnittet på denne side.