Søg kun JPEG-billeder inden for Spotlight på Mac

Har du nogensinde været i en situation, hvor du ved, at du vil finde en JPEG-filtype, og du kender navnet på filen, men du ønsker ikke at søge andre dokumenttyper på Mac'en? Du kan bruge billedspecifikke filformat søgning operatører på Spotlight i Mac OS for at hjælpe indsnævre denne type søgninger, i dette tilfælde begrænser vi JPG filer.

Dette er et godt lille hurtigtil for at søge kun JPEG-filer til en kamp via Spotlight, sådan fungerer det:

  1. Hit Command + mellemrumstasten sammen for at åbne Spotlight som normalt
  2. Skriv følgende i søgefeltet:
  3. kind:jpeg filename

Med denne 'type' operatør af 'jpeg' (Bemærk JPEG er filtypen, trods ofte med filtypenavn .jpg er filtypen altid JPEG), vil kun dokumenter, der er JPEG-filer, søges og returneres for at matche.

Vi har diskuteret lignende tricks før hvor du kan angive næsten enhver form for dokument, fra pdf til doc, txt osv., Lær mere om filtypeformat søgning med Spotlight her.

Og hvis du er interesseret i at lære mere om søgeoperatører i Mac OS generelt, har vi et helt indlæg på søgeoperatører inden for Spotlight, hvis du er nysgerrig.

Disse tricks gælder for alle versioner af Spotlight i hver MacOS-version, der har støttet den vidunderlige søgemaskine, om den er indeholdt i Spotlight-menuen eller de nyere versioner med det flydende Spotlight-vindue i stedet.

Prøv det selv, det er meget nyttigt.