Cat5-stik vs. Kat6

Ethernet-kabler falder i flere kategorier baseret på effektivitet og overførselshastighed. Kategori 5 og kategori 6 Ethernet-kabler er let tilgængelige i detailbutikker, og it-fagfolk kan forme deres egne ved at anvende Ethernet-stik på selve kablerne.

Forbrugernes betydning

Når forbrugere køber Ethernet-kabler, behøver de ikke bekymre sig om, hvorvidt stikkene passer ind i deres eksisterende netværksudstyr og computere. Kategori-6-kabler er bagudkompatible med kategori 5 (Cat 5) og Category-5e (forbedrede) kabler og passer ind i de samme Ethernet-porte. Fremtidige kategoriseringer af netværkskabler vil overholde de samme regler.

IT-betydning

IT-fagfolk vil bemærke, at stikkene eller stikkene til kabler i kategori 6 (Cat 6) er dyrere end Cat 5- eller Cat 5e-stikkene. Dette skyldes, at Cat 6-stik er mere effektive end Cat 5-stik. Cat 6-stik kan opnå hurtigere transmissionshastigheder og er mindre modtagelige for støj på linjen (fra kabler i nærheden).

Advarsel

Brugere, der forsøger at tilslutte et Cat 5-stik, kendt som et RJ45-stik, til et Cat 6-kabel kan kæmpe, fordi Cat 6-kabler er lidt tykkere end Cat 5-kabler. Derudover fungerer det færdige produkt ikke nødvendigvis i henhold til Cat 6-specifikationerne.