Sådan oprettes et intranetwebsted

Et intranet-websted er udviklet ved hjælp af de samme teknologier, der bruges til at oprette et offentligt websted på Internettet. Der er to primære forskelle. For det første er indholdet af et intranetsite fokuseret på en begrænset gruppe mennesker, typisk medarbejderne og underleverandørerne i en virksomhed eller organisation. For det andet er intranettet ikke tilgængeligt via Internettet; dens webserver er programmeret til kun at svare på anmodninger fra organisationens interne netværk.

Trin 1

Udvikl intranetwebstedet, som du opretter et almindeligt websted. Du kan opbygge et intranetwebsted fra bunden ved hjælp af HTML, CSS og andre webbygningsværktøjer, eller du kan bruge et indholdsstyringssystem som Drupal eller Joomla, der leveres med forudbyggede moduler designet til en række forskellige formål. Mange indholdsstyringssystemer leveres med moduler, der er specielt designet til intranetudvikling, så hvis du ikke har valgt en webserverteknologi, kan du spare dig selv en stor indsats ved at vælge en af ​​disse.

Trin 2

Implementere intranettet i testkapacitet på dit interne netværk. En offentlig webserver skal være indstillet, så dens port 80 - som den fleste webtrafik ledes over - vender mod Internettet, men på en intranetserver skal du eksplicit undgå dette. En testserver kan nås ved at gå til dens numeriske IP-adresse på det interne netværk; for eksempel når "http://10.0.1.100" til en intern intranet-webserver, hvis det er den tildelte IP-adresse til den pågældende server.

Trin 3

Begræns adgang til webserveren uden for det interne netværk. Dette gøres normalt ved begrænsning af IP-adresse, brugernavn og adgangskoderegistrering eller begge dele. IP-adressebegrænsning kontrollerer IP-adressen på indgående anmodninger og svarer kun på adresser på det lokale netværk; hvis dine routere tildeler IP-adresser i området 10.0. [0-255]. [0-255], hvilket er typisk for en mellemstor virksomhed, afvises indgående anmodninger uden for det område, der er rettet til den pågældende computer. Et brugernavn og adgangskodesystem giver dit intranet mulighed for at reagere forskelligt baseret på de tilladelser, der er tildelt forskellige personer i din organisation.

Tildel et domænenavn til din intranetserver. Indstil dette på din interne domænenavnserver (DNS). Intranetservere tildeles normalt domæner på tredje niveau; hvis dit organisationsdomæne er "dit firma.dk", kan et intranet muligvis svare på "hr.yourcompany.com" eller "internal.yourcompany.com". Din DNS kan være privat, så kun interne netværksbrugere kan finde disse domænenavne eller kan være offentlige, så længe eksterne anmodninger til disse DNS-adresser afvises som opsat i trin 3.