Send en SMS-besked fra kommandolinjen

Når du tænker på at sende tekstbeskeder, tænker du sandsynligvis på iPhone eller en Android, og kommandolinjen går ikke i vejen, men takket være den altid nyttige curl-kommando kan du sende en sms-besked til enhver telefon nummer lige fra terminalen.

Ja, krølle, det samme kommandolinjeværktøj til overførsel af data til og fra webadresser, download af filer, hentning af HTTP-headeroplysninger og meget mere, kan sende sms-beskeder. Dette gøres via en POST-anmodning sendt til TextBelt-tjenesten, en gratis udgående SMS API. Sikker på, at der er grænser, men de er ret generøse på 75 tekster om dagen (per IP), og du kan ikke sende et nummer mere end 3 tekster om tre minutter for at forhindre misbrug. Bortset fra det, skal du huske på, at du bliver opkrævet for indgående tekster med den normale SMS / SMS-sats fra din celleudbyder - dette bruger ikke iMessage-tjenesten - så brug ikke det for meget, hvis du ikke har et ubegrænset antal traditionel tekstplan.

Afsendelse af en tekstbesked fra kommandolinjen med curl

Den grundlæggende syntaks at bruge er som følger, skal du sørge for at erstatte ######## med dit eget 10-cifrede telefonnummer (10 cifre = områdekode + telefonnummer), og erstatt derefter beskeden = tekst med din egen besked til at sende:

curl http://textbelt.com/text -d number=########## -d "message=text goes here"

For eksempel at sende en tekst, der siger "hej fra OSXDaily.com" til telefonnummeret 555-155-1555 (ikke et rigtigt tal), vil du bruge følgende kommandostreng:

curl http://textbelt.com/text -d number=5551551555 -d "message=hello from OSXDaily.com"

Ja, du kunne også sætte et andet persons telefonnummer ind, men det skal du nok ikke gøre uden deres tilladelse.

Hvis teksten blev sendt, vil kommandolinjen returnere en meddelelse med angivelse af '{' succes ': true}', hvis den fejler uanset årsagen, vil den se ud som følgende, hvilket normalt er tegn på en fejl i din kommandosyntax: '{"succes": falsk, "besked": "Antal og meddelelsesparametre er påkrævet."} curl: (6) Kunne ikke løse vært:' Gennemgå kun kommandostrengen og prøv igen.

SMS-beskeden skal komme til din iPhone eller Android meget hurtigt, selvom tjenesteydelsen af ​​tjenesten sandsynligvis afhænger af en kø, og hvor meget aktivitet TextBelt modtager fra andre steder. Det kommer igennem at se noget som følger:

(Hvis du undrer dig, at reagere på teksterne går intetsteds og gør ingenting, er det ikke en 2-vejs tjeneste)

Dette virker til at sende tekster fra Mac OS X, Linux, og formodentlig, uanset hvilket andet operativsystem eller tjeneste der er krølletilgang. Modtagersiden skal arbejde med enhver mobiltelefon, der accepterer SMS, uanset om det er en iPhone eller en gammel mursten Nokia.

Tilføjelse af et hurtigt 'Send tekst' kommando til Bash

Hvis du nyder fordelene ved at sende dig selv tekster fra terminalen og planlægger at bruge dette ofte, kan du oprette et simpelt bash script til at forkorte kommandostrengen ved at tilføje følgende til din .bash_profile. Sørg for at erstatte nummeret med dit 10-cifrede telefonnummer:

sendtext () { curl http://textbelt.com/text -d number=5551113333 -d "message=$1";echo message sent; }

Med det i din bash_profile, kan du bare skrive "sendtext, din besked går her" for at sende en tekst til dig selv. Dette giver også mulighed for sjov og brugervenlighed med dobbelt ampersands &&, som at sende dig selv SMS-beskeder, når en softwarepakke er færdig med at installere, eller når en fjernfil er færdig med at downloade. Dem med kommandolinjeoplevelse kan sandsynligvis tænke på en million og en anden handy anvendelser til dette også.

Ifølge TextBelt fungerer tjenesten helt sikkert i USA med følgende mobilnet: Alltel, Ameritech, AT & T Wireless, Boost, CellularOne, Cingular, Sprint PCS, Telus Mobility, T-Mobile, Metro PCS, Nextel, O2, Orange, Qwest, Rogers Wireless, US Cellular, Verizon, Virgin Mobile. Dette kan være begrænset til USA, men vi kan ikke teste netværk uden for regionen, fortæl os, hvis du prøver det andetsteds.