Systemkrav til SketchUp

Google SketchUp er et 3D-modelleringsværktøj, der er tilgængeligt under navnet SketchUp i et mere forbrugervenligt format og som SketchUp Pro for professionelle. Selvom SketchUp er gratis at downloade og bruge, har den ikke nogle af de avancerede funktioner i SketchUp Pro. Systemkravene til begge versioner er de samme. Lær mere om de minimale og foreslåede systemspecifikationer for SketchUp for at sikre optimal kompatibilitet med din computer.

Operativsystem og software

Google SketchUp fungerer i Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Mac OS X 10.5+ og Mac OS X 10.6+.

Windows-brugere har brug for Microsoft Internet Explorer 7.0 eller nyere og Microsoft .NET Framework 2.0 for at bruge SketchUp. Sørg for, at du har Service Pack 2 eller højere, hvis du ønsker at bruge SketchUp Pro 8 på Windows XP.

Mac-brugere skal have QuickTime 5.0 og Safari-browseren. SketchUp understøtter ikke Boot Camp eller Parallels.

CPU og RAM

Windows-brugere skal have en CPU på 1 GHz eller hurtigere, men Google anbefaler mindst en 2 GHz-processor for at opnå den bedste ydelse. Mac-brugere skal have en 2,1 GHz eller hurtigere Intel-processor. SketchUp fungerer ikke med PowerPC-CPU'er.

Windows XP kræver mindst 512 MB RAM, men brugere af Windows 7, Vista og Mac har brug for mindst 1 GB. Brug en computer med mindst 2 GB RAM for de bedste resultater.

Video

SketchUp er stærkt afhængig af grafikkortet til at behandle grafik. Hvis du har Windows XP eller Mac OS X, har du brug for et 3-D-kompatibelt grafikkort med mindst 128 MB hukommelse. Vista- og Windows 7-brugere skal have 256 MB videohukommelse. Google anbefaler mindst 512 MB hukommelse for optimal ydeevne.

Dit grafikkort skal også understøtte OpenGL 1.5. Ifølge Google fungerer SketchUp ikke godt på Intel-grafikkort. Sørg for at opdatere dit grafikkort med de nyeste drivere fra din producent.

ATI Rage Pro og Matrox G400-skærmkortene viser muligvis ikke projicerede strukturer korrekt, medmindre du deaktiverer hardwareacceleration.

Harddiskplads

Du skal have mindst 300 MB plads på harddisken for at installere SketchUp, men Google foreslår 500 MB eller mere. Windows 7 og Vista-brugere har brug for mindst 16 GB samlet harddiskplads.

Andre krav og licensering

SketchUp kræver en mus med tre knapper og et rullehjul. Du har brug for en internetforbindelse for at få adgang til nogle funktioner.

Du kan ikke licensere SketchUp via et WAN (Wide Area Network). Bemærk også, at licenser ikke kan udskiftes mellem platforme. En Windows-licens fungerer ikke på en Mac-computer og omvendt.