Ten OS X Command Line Utilities du måske ikke ved

Mac OS X-kommandolinjegrænsefladen er hjemsted for tusindvis af programmer, som den gennemsnitlige bruger ikke ved, eksisterer. Ved at udnytte mange års hårdt arbejde fra GNU-fundamentet og andre i open source-samfundet designet Apple et vidunderligt OS, der ikke "behøver" nogen brug af kommandolinjen. Mens du bruger kommandolinjen i Mac OS X, er det ikke nødvendigt for hverdagsoperationen af ​​en Macintosh, hvis den udnyttes korrekt, kan det spare dig for meget tid og lejlighedsvis give dig grin. Jeg håber du nyder disse ti OS X kommandolinjeværktøjer!

1. ssh
Denne lille perle er inkluderet i alle versioner af Mac OS X. Oprindelig udviklet som drop-in erstatter til rsh / rlogin-programmerne, ssh er blevet en hæftning til Linux / Unix (og nu Mac OS X) -samfundet. Opensshs primære brug er sikker fjernadministration. Hvis du ønsker at aktivere Mac OS Xs indbyggede SSH-server, kan du gøre det ved at åbne dine Systemindstillinger, klikke på "Deling" og markere afkrydsningsfeltet ud for "Fjernindlogning". Nu, hvis du er på vej og ønsker at få adgang til din maskine, kan du bruge en klient som PuTTy (fra en Windows-maskine) eller "Ssh" fra et Mac OS X-terminalvindue og oprette forbindelse til din Macs IP-adresse. Efter at du har logget ind med dit brugernavn og kodeord, vil du blive præsenteret for fuld adgang til kommandolinjen Mac OS X. Openssh har mange, mange flere anvendelser, hvoraf nogle er ret avancerede. Min personlige favorit bruger ssh som en SOCKS-server til at surfe på nettet sikkert på offentlige internetsteder.

Tjek denne side for flere måder at bruge ssh på en Mac!

2. top
Top er et andet klassisk værktøj, der længe har været brugt af Linux / Unix-fællesskabet. For at bruge toppen skal du åbne en Terminal.app og skrive "top". På mindre tid tager det at blinke i øjet, du bør præsenteres med et vindue fyldt med tekst. Det du ser er en liste over alle processer, der aktuelt kører på din Macintosh. Når min Mac kører langsomt, er toppen den første ressource, jeg bruger til at finde ud af, hvad der foregår.

For et komplet overblik over top klik her.

3. lsbom
lsbom er fantastisk til den paranoide stemme i dit hoved, som du ofte gange hører, før du går og installerer nogle flotte nye værktøjer, du har fundet på en tilfældig Mac-blog (som osxdaily). Med lsbom kan du undersøge indholdet af et Mac OS X-installationsprogram (.pkg) og få et meget detaljeret billede af, hvad der skal placeres i din Macs dyrebare filsystem. For at bruge lsbom skal du åbne Terminal.app og navigere til stedet i dit filsystem, hvor .pkg-filen findes. Hvis din installatør kom på en .dmg, kan det være med til at kopiere .pkg til skrivebordet og derefter cd ~ skrivebord. Når du har fundet, hvor din .pkg er hjemme, skal du skrive "lsbom .pkg / Contents / Archive.bom> | mere "og voila! Du vil se en komplet liste over filer, dit nye program ønsker at installere.

4. siger
Nu er denne kommando unik for Mac OS X, og tilbyder mere sjov end noget andet. Prøv det ved at åbne Terminal.app og skrive "siger hej".

5. softwareopdatering
Kommandoen "softwareupdate" er en hurtig og nem måde at installere softwareopdateringer fra æble på. For at bruge det skal du åbne Terminal.app og skrive "softwareupdate -i -a" for at installere alle tilgængelige opdateringer til din Macintosh. Hvis du kun vil installere "anbefalede" opdateringer, type "softwareupdate -i -r".

6. ifconfig
Den hurtigste og nemmeste måde at finde ud af, hvilken ip-adresse din Mac bruger, er helt sikkert "ifconfig". Hvis du vil bruge ifconfig, skal du åbne Terminal.app og skrive "ifconfig". Du vil se mange oplysninger, herunder dit netværkskorts MAC-adresse. Jeg kan godt lide at skrive "ifconfig | grep inet "for at returnere bare ip-oplysningerne til min computer. Du kan deaktivere en netværksgrænseflade (i dette eksempel "en0") ved at skrive "ifconfig en0 down". Du kunne bringe sikkerhedskopien med "ifconfig en0 up". Dette kan være meget hurtigere end at bruge vinduet Systemindstillinger.

7. lipo
lipo (aptly named) er et værktøj, der manipulerer universelle binære filer i Mac OS X. Mange (næsten alle) programmer i disse dage sender eller downloades som "Universal", hvilket betyder at de har binær kode, som både powerpc og intel chips kan forstå. Men da du nok ikke er ligeglad med en af ​​de to, vil du bruge lipo til at "tynde" ned på dine binærbilleder. For eksempel hvis du ønskede at tynde "Stickies" -programmet kun at indeholde intel (i386) kode:
cd /Applications
lipo Stickies.app/Contents/MacOS/Stickies -thin i386 -output Stickies.app/Contents/MacOS/Stickies.i386
cd Stickies.app/Contents/MacOS/
rm Stickies
mv Stickies.i386 Stickies

8. screen capture
screencapture tilbyder en mere avanceret måde (over command-shift-3) til at tage skærmbilleder (hvis du er fra pc-verdenen, tænk udskriftsskærm til Mac). For at bruge det skal du åbne din Terminal.app og prøve at skrive screencapture -iW ~/Desktop/screen.jpg . Det vil medbringe et kameraikon, der venter på at blive klikket på et vindue. Når du har klikket på, oprettes en fil på dit skrivebord kaldet "screen.jpg", der indeholder et øjebliksbillede af det vindue, du klikede på. Du kan selvfølgelig også tage et øjebliksbillede af hele din skærm ved at skrive screencapture -S ~/Desktop/screen.jpg . Hvis du virkelig har lyst til at være særlig, kan du bare screencapture -ic en del af skærmen ved at skrive screencapture -ic . Nu skal du få nogle screenshots og sende dem til osxdaily, vi elsker dem!

9 & 10. fink og darwinports
Hvis du har fået din udfyldning med basissæt af OS X kommandolinjeværktøjer, er det tid til at åbne dine Terminal.apps øjne til resten af ​​den åbne kildeverden. Ved hjælp af Darwinports eller Fink kan du downloade og installere hundredvis af gratis open source-applikationer til din computer. Jeg har fundet ud af, at darwinports har tendens til at have nogle af de mere uklare open source-projekter, men fink synes at være rock solid. Du kan installere dem på samme tid, hvis du virkelig ved hvad du laver, men generelt skal jeg rådgive, at du vælger den ene eller den anden. Nybegynderbrugere vil måske gerne prøve fink, da det leveres med et program kaldet Fink Commander, som giver dig mulighed for at pege og klikke på adgang til sit lager af software. Tjek det ud!
DarwinPorts Home
Fink - Home

Stadig interesseret i at lære? Tjek nogle flere kommandolinje tips!