Abonner på RSS-feeds i Safari til Mac i OS X El Capitan & Yosemite

RSS er en rigtig god måde at følge nogle af dine yndlingswebsteder og skumme overskrifter for at tjekke specifikke artikler, du mest vil læse. Mange Mac-brugere er afhængige af tredjepartsapps for at abonnere på RSS-feeds, men de nyeste versioner af Safari til OS X har en RSS-abonnementsfunktion, der er bygget direkte i webbrowseren. Abonnere på RSS-feeds på denne måde er enkel, og læsning af feeds er lige så nemt, så lad os tage et øjeblik at lære at bruge det.


Du skal bruge den nyeste version af Safari på OS X El Capitan eller OS X Yosemite for at finde RSS-abonnementsoptionen og manager. Egenskaben selv er et stykke kage at bruge, men det er lidt begravet og derfor ret let at overse.

Sådan tilføjes en RSS Feed-abonnement på Safari på Mac

  1. Åbn Safari og besøg en webside, der har et RSS-feed tilgængeligt, som du ønsker at abonnere på (for eksempel den dejlige osxdaily.com)
  2. Klik på sidebjælkknappen for at udvide bogmærkerne og abonnementslinjen
  3. Vælg fanen @ ved symbolet for at besøge det sociale afsnit, og klik derefter på "Abonnementer" nederst
  4. Vælg "Tilføj feed"
  5. Ved "Tilmeld til" popup, vælg "Tilføj feed"

Det er alt, hvad der er at tilføje RSS-feeds til at følge i Safari. Du kan gentage den samme proces på enhver hjemmeside, der tilbyder RSS, du vil opdage, at de fleste blog- og nyhedswebsteder tilbyder abonnementstjenesten.

Læsning af RSS-feeds i Safari

For at få adgang til og læse dine yndlings RSS-abonnementer, skal du blot åbne Safari-sidebjælken igen og derefter gå tilbage til fanen @. RSS-feeds vil automatisk fylde i sidebjælken. Når du klikker på et af foderelementerne, skal du åbne foderelementet i det tilhørende browservindue (og ja det udvides til hele artiklen, hvis RSS-feedet kun er uddrag).

Du kan også bruge Reader-funktionen til at forenkle udseendet af en gengivet RSS-feed-genstand.

Mens Safari RSS-feed læser virker fint for at følge en håndfuld websteder, hvis du abonnerer på og administrerer mange RSS-feeds, vil du sandsynligvis stadig bruge en tredjepartsapp. To af de bedste RSS-læsere i OS X er Wien og NetNewsWire, prøv begge og vælg.

Dette er en rigtig god funktion, som i øjeblikket er unik for Safari i OS X, lad os håbe, at det kommer til iOS snart. I mellemtiden til iPhone og iPad brugere kan du bruge funktionen Social Shared Links i Safari til at bruge iOS til at fungere som en lignende funktion.