Sådan slipper du af radiointerferens gennem eksterne computerhøjttalere

Selvom det måske ikke er så bekymrende som spøgelsesagtige stemmer på loftet, kan falske radiosignaler gennem computerens højttalere være lige så irriterende. Den gode nyhed er, at ægte radiofrekvensinterferens i mange tilfælde kan forhindres, og andre årsager, der efterligner RFI-støj, også kan identificeres.

Oprindelsen af ​​RFI-støj

Radiofrekvenser er en del af det elektromagnetiske spektrum. Ud over den bevidste brug af radiofrekvenser i transmission og tovejskommunikation udsender hver elektronisk enhed en radiofrekvenssignatur. De fleste af disse er ikke særlig kraftige og vil ikke forårsage støjproblemer i de fleste situationer. Omvendt kan mange elektroniske enheder også fungere som modtagere af radiobølger, men i de fleste tilfælde holder design og konstruktion RFI-støj fra at blive et problem.

Nede på jorden

Korrekt jordforbindelse af dit computersystem og eksterne højttalere er ikke kun en sikkerhedsfunktion, der forhindrer elektrisk stød, det forbedrer også undertrykkelse af radiobølger. Uden en tilsluttet jordstift - den tredje, afrundede pin på et elektrisk stik - kan enhver elektronisk enhed fungere mere effektivt som en antenne. Selv om dette oftest vil medføre statisk lignende støj; i nogle tilfælde kan der registreres radiosignaler på lavt niveau. Sørg for, at din computer og dine eksterne højttalere er tilsluttet korrekt jordede stikkontakter.

Kabel med omhu

For dem, der er gamle nok til at huske radiotunere, vil du huske, at tilslutning af en ledning til antennetilslutningen undertiden kunne forbedre din radiomodtagelse. Omhyggeligt bundtning af højttalerkabel kan reducere antenneeffekten på dine eksterne højttalere. Før højttalerkabler væk fra strømkabler for yderligere at reducere støj. Hvis dine højttalere tillader det, kan opgradering til afskærmet højttalerkabel også forbedre ydelsen. Indpakning af højttalerkabelspiraler gennem en ringmagnet reducerer også dit højttalerkabels evne til at fungere som en antenne.

Andre støjende mistænkte

Det er muligt, at et lydsignal fra din computer efterligner radiointerferens. En hurtig måde at kontrollere dette på er ved hjælp af Windows volume mixer. Aktiver "Søg", og indtast "juster systemvolumen" i søgefeltet, og tryk eller klik derefter på "Juster systemvolumen." Der vises muligvis flere lydstyrkeskydere. Dæmp hver enkelt ad gangen, indtil radiostøjen stopper. Hvis denne glider er slået fra, forhindres radiostøj i at påvirke dit system.