Tethered Jailbreak vs Untethered Jailbreak

Sammen med udgivelsen af ​​de nyere iOS-opdateringer og nye versioner af redsn0w kom tilbagekomsten af ​​den såkaldte "tethered jailbreak", der har forårsaget en vis forvirring med hensyn til definitionen. Jeg vil forklare, hvad en tæmmet jailbreak er i modsætning til en ubundet jailbreak, og hvorfor en er bedre end den anden. Hvis du vil have det korte svar: En ubundet jailbreak er altid bedre.

En hurtig note: en tethered eller untethered jailbreak har intet at gøre med internet tethering, hvilket er processen med at bruge din iPhone som et cellulært modem.

Tethered Jailbreak

Tethered jailbreaks er frustrerende, fordi de kræver en computerforbindelse til at starte en jailbroken iOS-enhed. Konceptet om et tæmmet jailbreak har eksisteret i lang tid, men det betyder i det væsentlige: Hver gang din iPhone eller iPod touch genstarter eller batteriet dør, skal du tilslutte (tether) din iOS-enhed tilbage til din computer, så hardwaren kan starte ved hjælp af jailbreak ansøgningen.

Brug og opstart af et tæmmet jailbreak
I det seneste eksempel med redsn0w og iOS 4.2.1 skal du gøre følgende, hvis jailbroken iOS-enheden genstartes:

  • Slut iOS-hardwareen (iPod, iPad, iPhone) til din computer
  • Genstart den samme redsn0w applikation, du plejede at jailbreak enheden
  • Vælg "Just boot tethered right now" (vises på skærmbilledet ovenfor).
  • Den jailbroken hardware vil nu starte med hjælp af redsn0w

Når enheden er startet, kan du derefter frakoble den fra din computer og bruge den som sædvanlig, husk bare, at hvis batteriet dør, eller du genstarter iPhone / iPod, skal du tilslutte det igen. Disse tethered jailbreaks arbejder sammen med både Mac OS X og Windows.

Untethered Jailbreak

Et ufuldstændigt jailbreak er det foretrukne jailbreak, fordi det ikke kræver nogen forbindelse til din computer undtagen den første jailbreaking proces. Du kan genstarte din iPhone eller iPod touch så meget som du vil, uden at du skal binde den til din computer for at starte. Hvis batteriet dør på en enhed, der har en ubundet jailbreak, er det ikke noget, du oplader det bare igen, og det starter som normalt. Sådan virker de fleste af de moderne jailbreaks for iOS 4.1 og tidligere, som Greenpois0n, PwnageTool, limera1n og sn0wbreeze.

Brug og opstart af en ubundet jailbreak
Der er intet til det. Opstart din iOS-hardware som sædvanlig, opfører en uhørt jailbroken enhed som enhver anden iPhone, iPod touch eller iPad, du kan genstarte på det vil problemfri.

For iOS 5.0.1 er den ubundtede jailbreak for øjeblikket ikke tilgængelig for offentligheden, men iPhone Dev Team arbejder aktivt på ubundne løsninger til andre iOS-hardware.

Tethered vs Untethered Jailbreaks

På grund af besværet med at tethering (forbinder) din iOS-hardware til en computer på hver boot, er en uhørt jailbreak naturligvis præference.

Hvis du er tålmodig, vil jeg altid anbefale at vente på en ufuldkommen jailbreak for at blive tilgængelig for din hardware. Hvis du er fast besluttet på at fortsætte på kanten af ​​jailbreaking, lær hvordan du jailbreak iOS 5.0.1 med redsn0w, som nu er ubundet, men tog et stykke tid at blive frigivet. Til fremtidig reference bliver de fleste bedre betjent ved at vente på en ufuldkommen jailbreak, der frigives.