Forskellen mellem H264 og X264

Dagens mediemættede samfund kræver mere og mere effektive måder at lagre og vise video på. Codecs er metoder til lagring af en video - i det væsentlige det sprog, som en video er gemt på. Codecs opdateres løbende og gøres mere effektive. I det væsentlige siger nyere codecs det samme som gamle, men med færre ord. H.264 blev en instrumental codec i videobommen på nettet, hvilket gav indholdsfabrikanter en metode til at gemme masser af video online på dramatisk mindre plads end før.

Codec vs Encoder

Kort sagt, H.264 er codec og X.264 er koderen. Codecs er sproget, og encodere er oversættere af dette sprog. X.264 blev udviklet i begyndelsen af ​​2000'erne som en gratis kommandolinjekoder til at oversætte video til H.264. Skaberne af X.264 gav værktøjet gratis væk i håb om at sprede den nye H.264 codec.

Anvendelse af X.264

X.264's software er blevet integreret i mange programmer. Da koderen kun fungerer fra kommandolinjen, har udviklere taget det og lagt det i den grafiske brugergrænseflade (GUI) for deres programmer. Programmer som ffmpeg, Handbrake, VLC Media Player og MeGUI bruger X.264-backend. X.264 er på en måde en gennemsigtig software, da en brugers interaktion med den formidles gennem en anden softwares grænseflade.

Anvendelse af H.264

H.264 bruges i dag til at placere store mængder video i enhver indstilling med begrænset båndbredde. Websteder som YouTube, DailyMotion, Hulu og Netflix har alle udnyttet H.264 codecs evne til at presse en stor mængde video ind i et lille rum. Europæisk HDTV udsendes ved hjælp af H.264 sammen med Blu-ray DVD'er. Videoer gemt på iPods og iPhones gemmes i H.264 for at maksimere plads og effektivitet.

Hvorfor H.264 & X.264

H.264 og X.264 arbejder sammen for at give mere video i folks hænder efter behov. Efterhånden som bredbåndsinternet udbredes, og trådløst internet udvikler sig, vil mere båndbredde blive afsat til videooverførsel. Netflix, et firma, der bruger H.264-komprimering til at streame film til ethvert hjem i verden, optager størstedelen af ​​internetbåndbredden i Amerika i spidsbelastningstider. Teknologier som X.264 gør video til H.264-video, så du kan nyde film, tv og andet indhold overalt, hvor der er internet.