Forskellen i DWG og DXF

AutoCAD-tegnesoftware giver et valg af filformater, når du gemmer en tegning, herunder .dxf og .dwg. Mens .dwg er standardformatet og det mest populære filformat, kræver visse situationer at gemme en fil i .dxf-format.

Hvad er forskellen?

Navnet .dwg står for "tegning". Andre applikationer kan åbne filer gemt som .dwg.

Navnet .dxf står for "tegningsudvekslings- / udvekslingsformat." Formatet blev udviklet til at tillade applikationer uden mulighed for at åbne .dwg-filer for at bruge informationen indeholdt i en tegnefil.

Mens en .dwg-fil bevarer alle gældende lag, farver, stregvægte og x-referencer, beholder en .dxf-fil kun oplysninger såsom linjearbejde, dimensioner og tekst.

Hvornår skal .DWG bruges?

.Dwg-formatet bruges, når der kun er adgang til en tegning af AutoCAD eller et andet program, der er i stand til at åbne filen med alle dens komponenter, såsom visse versioner af Google Sketchup.

Hvornår skal .DXF bruges?

Indstillingen .dxf skal bruges, når en tegnings grundlæggende elementer, såsom linjearbejde og tekst, skal være tilgængelige, vises og / eller henvises til af et program, der ikke kan åbne en .dwg-fil. Mange applikationer kan åbne en .dxf-fil for at henvise til den medfølgende information, men har ikke mulighed for at åbne en fuldt fungerende .dwg-fil.