Årsager til, at et computertårn lyder så højt

Nogle gange begynder dit computertårn at lave små lyde, såsom en svirrende lyd på lavt niveau, og du er ikke sikker på, om den er højere end normalt. Langsomt øges denne støj, indtil den lyder som en jetmotor. Andre gange vises støj pludselig med en stor klunkende lyd. Eller du kan høre en skurrende lyd, der er mere irriterende end skræmmende.

Inde

Årsager til, at et computertårn lyder så højt

Hvis du nogensinde kiggede inde i din computers tårn, ville du for det meste se tomt rum. De typiske komponenter inkluderer bundkortet, dets chips og elektroniske kredsløb samt den centrale processorenhed med blæser og strømforsyning. Der er harddisken, måske en DVD-afspiller og nogle gange et diskettedrev. Der er kabler, der forbinder strømforsyningen til bundkortet og forbinder bundkortet med drevne. Der er også kort, der tilsluttes bundkortet.

Kilder til lyde

Bundkortet og kortene, der tilsluttes det, er meget stille. Kablerne er også stille. Harddisken kan mislykkes. Dette er en funktionsfejl inde i harddisken, når diskene bliver slidte. Når en harddisk fejler, annoncerer den sin forestående død med ulige klik, klumper og hvirvler. Lyden kommer og går. Det lyder som om noget falder fra hinanden. Den anden almindelige årsag til høje lyde er ventilatorerne inde i computertårnet.

CPU-blæser

Årsager til, at et computertårn lyder så højt

Der er mindst to ventilatorer inde i dit computertårn. Den ene er knyttet til den centrale behandlingsenhed (CPU), som er hjernen på computeren. CPU'en kører meget varm og har brug for konstant afkøling. Dette er en lille, men afgørende fan, og den kan blive tilstoppet med støv. Denne ventilator kan blive træg og begynde at chugge, hvilket giver en høj slibende og hvirrende lyd. Hvis det fejler, kan din computer blive overophedet og dø.

Strømforsyningsventilator

Computerens strømforsyningsventilator har en stor blæser indbygget i den, der holder strømforsyningen kølig. Disse fans suger støv og snavs ind uden for computeren. Dette kan lægge stress på blæseren og i sidste ende få den til at mislykkes. Dette er en almindelig årsag til computertårnstøj, da komponenterne i blæseren kæmper for at holde den drejende. De hvirvlende og slibende lyde kan blive meget høje med. Strømforsyningen er let at udskifte, så udskift den tidligt, før den afslutter helt.