Historien om laserskæring

I 1917 teoretiserede fysikeren Albert Einstein princippet om en laser, da han beskrev sin teori om stimuleret emission. I slutningen af ​​1940'erne blev Einsteins teorier endelig begyndt at blive brugt af mange ingeniører, der arbejdede for at udnytte energi ved hjælp af princippet om stimulerede emissioner. Ved University of Columbia var Charles Townes, ved University of Maryland var Joseph Weber, og ved Lebedev Laboratories i Moskva var Alexander Prokhorov og Nikolai G Basov.

Verdens livsændrende videnskabelige gennembrud

Historien om laserskæring

Bell Laboratories var en af ​​de første virksomheder, der fandt måder at bruge en teknologi, der ikke havde noget formål. Kort derefter blev mange humanitære anvendelser af laseren opdaget gennem teknologi. I løbet af 1960'erne, 1970'erne, 1980'erne og endda 1990'erne blev den ene opdagelse efter den anden fundet at udnytte laseren. Et par udviklinger var et laservåbenobservationssystem, og endnu vigtigere blev anvendelser fundet til de magtfulde lasere i kirurgi og andre områder, hvor der var behov for en moderat kraftig, præcis varmekilde.

Industrien opdager laseren

I 1960 blev den første fungerende laser beskrevet som "en løsning på udkig efter et problem." Det var i kort rækkefølge, og med en vis kreativ tænkning blev laserens karakteristiske kvaliteter fundet at have mange anvendelser. Laserens magt til at producere en intens, meget smal lysstråle fra en enkelt retning blev fanget for videnskab, teknologi og medicin. I dag er der lasere overalt - fra forskningslaboratorier i forkant med kvantefysik til medicinske klinikker, supermarkedskasser og endda telefonnettet.

Særlige kommercielle anvendelser

Med de korrekte laserindstillinger kan den industrielle laser skære rent gennem blødt stål til 0,75 tommer, 0,5 tommer rustfrit såvel som aluminium, bronze og titanium. Industrielle laserskæremaskiner er den hurtigste bearbejdningsproces for flade ark og pladematerialer. Ved anvendelse af højintensitetslys omgivet af en højtryksgas kan mange geometriske komplekse konturer fremstilles uden brug af hårdt værktøj. Et biprodukt af disse laserskæringsprocedurer, kantkvalitet har sjældent behov for sekundær behandling.

Hvad er fordelene ved laserskæring?

Fremstillingsindustrien hævder, at kantfinishen er langt overlegen sammenlignet med et udstanset produkt. Kravet om komplekse former kan produceres uden dyre værktøjer. Der er et meget større udvalg af materialer, der kan skæres. Men vigtigst af alt er hastigheden normalt hurtigere end andre profilskæringsmetoder.

Aftypesæt

Metoden til indstilling af type har ikke ændret sig meget i løbet af de sidste 500 år. Nu med laseren, en computer og den korrekte desktop-software kan en artikel i avisen laves ved reporterens skrivebord. Oplysningerne indlæses, og laseren producerer printerens plade.