Tryk på Spiral Interface for at erstatte Cover Flow i iTunes, Mac OS X og iOS?

Jeg har altid set den måde, hvorpå Cover Flow så ud, og jeg fandt det en dejlig måde at bladre igennem album i iTunes og filer i Mac OS X. Nå kan Cover Flows dage nummereres, da et nyligt opdaget Apple-patent afslører et touch responsivt spiral brugergrænseflade til at navigere gennem iTunes albums, og muligvis filer i både Mac OS X Finder og iOS apps.

Som du kan se i patentbilledet ovenfor, vil emnerne i filspiralen være berøringsfølsomme, så at nogen kan "gribe" en af ​​emnerne i spiralen og manipulere den i et virtuelt 3D-rum. Det ser ud til, at patentet er specifikt for iTunes-afspilningslister, men i betragtning af Cover Flow er inkluderet i iTunes, iOS og Mac OS X, er det helt muligt, at denne touch spiral kan forekomme overalt, hvor Cover Flow eksisterer.

Patentet beskriver også en alternativ "V" -stik-grænseflade, der kan se og fungere i lighed med, hvordan Time Machine-grænsefladen virker, med elementer, der bevæger sig frem og tilbage i et virtuelt rum. Her er patentbilledet af "V" stil UI:

Afdækket af PatentlyApple, fortolker de patenter brug som følger:

I slutningen af ​​dagen tror jeg, at både de sprial og receding-v designs har deres plads. Designet receding-v ser ud til at være naturligt for at erstatte Cover Flow i Apples Finder. Det er ikke alt for drastisk og ville give os en overlegen synsvinkel, hvilket er formålet med ændringen til at begynde med. Apples foreslåede Spiral design er mere gearet til iTunes. Apple kunne simpelthen gøre det til en anden visningsindstilling eller erstatte Cover Flow. Det ser ud til at være gearet til en berøringsskærm som iPad, hvor den passer bedre. Det ville give mere plads til at manøvrere end en iPhone. Så det vil være interessant at se, hvordan Apple introducerer disse nye UI-elementer i fremtiden.

Forudsat at denne spiral og V UI vises i Mac OS X, forestiller jeg mig, at det ville reagere på både multitouch-indgangsenheder og en mus ved at bruge rullehjulet til at navigere gennem spiralen, ligesom den eksisterende Cover Flow-grænseflade gør.