Kunne ikke justere margen i Excel

Fejlfinding af dine margenfejl ved at få adgang til margenværktøjerne i dit Microsoft Excel-regneark. Margener er de tomme mellemrum mellem kanten af ​​din tekst og kanten af ​​dit papir. Flere faktorer påvirker margener, herunder udskrivningsområde, sidehoved og sidefod og margenindstillinger. Excel indeholder flere værktøjer til justering af din margenafstand.

Sidelayout

Microsoft Excel indeholder flere populære margenindstillinger, som du hurtigt kan få adgang til fra en rulleliste under fanen Sidelayout. Rullegardinfeltet Margener indeholder den senest anvendte brugerdefinerede indstilling sammen med indstillingerne Normal, Bred og Smal. Hvis dine margener ikke justeres ordentligt efter at have valgt en af ​​disse muligheder, skal du klikke på knappen "Tilpassede margener" nederst i marginalindstillingerne. Indstil dine brugerdefinerede margener, og klik på knappen "Udskriv eksempel" for at gennemse den for korrekt format.

Sideskiftvisning

Excel-regneark vises i et kontinuerligt format, som giver dig mulighed for nemt at tilføje nye kolonner og rækker med information. I visningen Normal kan du ikke se, hvor sideskift forekommer. Placeringen af ​​dine sideskift kan resultere i ekstra plads mellem dine data og margenen. Klik på knappen "Vis" på båndet øverst på siden, og vælg knappen "Sideskiftvisning". Juster de mørkeblå linjer for at ændre placeringen af ​​dine sideskift.

Sidehoved og sidefod

Excel giver sidehoveder og sidefødder, som er specialiserede placeringer til tekst, beregninger og numeriske værdier. Hvis dine øverste og nederste margener er for brede, tager sidehoveder og sidefødder muligvis for meget plads. Klik på fanen "Vis" på båndet, og vælg "Sidelayout" for at se eventuelle eksisterende sidehoveder og sidefødder. Hvis sidehovedet eller sidefoden indeholder flere rækker med tom plads, skal du slette rækker for at reducere deres plads og mindske dine margener.

Udskrivningsområde

Ligesom indstillingerne for sideskift påvirker afstanden på din tekst i forhold til margenen, gør udskriftsområdet det også. Hvis udskriftsområdet kun omfatter et par rækker eller kolonner, viser din udskrivningseksempel en stor mængde tom plads. Fremhæv alle dine kolonner og rækker, klik på fanen "Sidelayout" i båndet, og vælg rullelisten "Udskriv område". Klik på "Set Print Area" for at nulstille det korrekte celleområde.