Brug Apple ID til at dele filer i Mac OS X uden at oprette nye brugerkonti for netværk

Moderne versioner af OS X giver dig mulighed for at dele filer sikkert med en anden person uden at oprette en ny brugerkonto til dem. I stedet bliver autentificering håndteret af enkeltpersoner Apple ID, og ​​en separat adgangskode er indstillet til at tillade, at Apple ID deler filer og mapper på din Mac.

Dette kan være at foretrække ved at oprette en ny brugerkonto, hvis du kun vil dele nogle filer, og du ikke ønsker at give brugeren en komplet loginadgang til Mac. Derudover kan det være en nem måde at tillade en bruger med et allerede eksisterende Apple ID og iCloud login for at få hurtig netværksadgang til Mac.

Sådan deles filer på Mac OS X uden at oprette en ny brugerkonto ved at bruge Apple ID'er som netværkslogins

Brug af Apple ID'er som netværksdelingslogins er en to-trins proces i OS X, først skal den være aktiveret, og så skal et Apple-id bruges under en netværksloginsbegivenhed. Vi viser dig, hvordan du gør begge dele.

Sådan indstilles et Apple ID som en gyldig netværksdeling login

Dette tapper ind i systemadressebogen for at godkende fildelingadgang:

  1. Åbn Systemindstillinger fra Apple-menuen
  2. Klik på "Deling" og sørg for, at "Fildeling" er aktiveret, som vist ved afkrydsningsfeltet ud for det
  3. Under "Delte mapper" skal du vælge en eksisterende mappe eller tilføje en ny mappe, som du vil dele
  4. Under "Brugere" klikkes på + plus-knappen
  5. Vælg "Adressebog" og find den person, hvis Apple ID du ønsker at bruge som et gyldigt aktie login, og klik derefter på "Vælg"
  6. Indstil en adgangskode og luk af deling

Med denne opsætning kan brugeren nu oprette forbindelse til den angivne delte mappe med kun deres Apple ID, de har ikke en faktisk brugerkonto på Mac'en, og de kunne ikke logge ind på den til andre formål end fildeling.

Login-proceduren, der bruger en godkendt Adressebog-post, er den samme som forbindelsen til en anden delt Mac, skal du bare minde den forbundne bruger, deres adgangskode vil være anderledes.

Tilslutning til en delt netværksmaskine med Apple ID som login

Nu, hvor Mac'en er klar til at acceptere et gyldigt Apple-id som et netværkslogin fra den tilladte bruger, er det lige så enkelt at oprette forbindelse til netværket, som om det var en standard serverforbindelsesbegivenhed på Mac OS X:

  1. Fra OS X Finder trækker du "Go" menuen og vælger "Connect to Server"
  2. Vælg "Registreret gæst" og indtast Apple-id'et som navnet - eller i nye versioner af OS X, marker indstillingen 'Brug Apple ID' og indtast det godkendte Apple ID fra listen for at logge på netværket Mac
  3. Brug det kodeord, der blev angivet af brugeren i Deling i stedet for Apple ID-adgangskoden, og tilslut derefter som normalt

Du kan tildele så mange Apple ID'er som nødvendigt til en delt mappe, og du kan også tildele forskellige Apple ID'er til forskellige mapper.

Dette vil endda fungere for en person, der forbinder til en delt Mac fra en pc, og det eneste krav er et gyldigt Apple ID, enten fra iTunes, App Store eller fra andre steder i Apples økosystem. Det virker dog ikke med Remote Login og SSH.

Dette kræver OS X Yosemite, Lion, Mountain Lion, Mavericks eller en hvilken som helst moderne version af OS X på Mac, og selvfølgelig skal Mac'en have iCloud, og brugeren til login skal også have et gyldigt Apple ID / iCloud login.

Husk, at Apple-id'et er det samme login som det, der får adgang til App Store, iTunes Store, iCloud og meget mere, der fungerer som den generelle gateway login til din Apple oplevelse. Hvis du glemmer, at Apple ID, skal du genoprette det.