Brug en Mac om natten? Gem dine øjne og Sanity med Flux

Hvis du bruger din Mac om natten eller i mørket, skal du gøre dine øjne og hjerner en tjeneste ved at downloade Flux. Ideen bag Flux er enkel; Når solen er nede, skal du ikke stirre på den uhyre lyse computerskærm, hvis intensitet er lavet til at udstråle så meget lys som muligt og næsten efterligne sollys. I stedet viser dine belysninger lysere og blødere, efterligner belysningen i dit værelse.

Indstillingerne er enkle, angiv din placering (eller postnummer) og hvilken slags belysning din computer er placeret i, og indstil belysningsovergangshastigheden. Flux gør resten ved solnedgang din skærm bliver varmere og lettere på øjnene, og ved solopgang er skærmen tilbage til sit lyse sædvanlige selv.

Hvad ser Flux ud på Mac'en?

Du kan ikke rigtig tage et skærmbillede af ændringerne for at tilbyde en demonstration, så jeg kaster en lys sepia nuance på et screenshot for at give dig en ide om den subtile forandring. Standard er til venstre, og Fluxjusteret er til højre:

Forskellen er helt i den samlede varme på skærmen, men intensiteten af ​​denne varme afhænger af dine belysningsindstillinger i appen. Og ja, du kan deaktivere appen til enhver tid, eller indstille den til at slukke i en time, hvis du skal gøre farveløst arbejde. Det gøres ved blot at åbne menuen Flux og vælge "Deaktiver i en time".

Flux reducerer øjenstamme og øjentrætthed ... og hjælper med at sove?

Jeg har brugt Flux i den forløbne uge, og jeg kan sige, at det absolut har hjulpet med at reducere øjet træthed på sene aften foran min Mac. Jeg lader Flux justere skærmens varme, og så justerer jeg lysstyrken manuelt til et lavere niveau, de to kombinerer for at give en meget mere fornøjelig oplevelse, når du læser eller bruger timer foran en skærm sent på aftenen.

Nu ved jeg ikke, om det har hjulpet min sovende overhovedet, men udviklerne af Flux tyder på, at nedsættelse af din eksponering for "blå belysning" (den standard intense belysning, der afbrydes af en computerskærm), kan forbedre din evne til at sove. Det er en anstændig teori, og det ser ud til, at de er interesserede i at undersøge det yderligere. For at tilføje yderligere overflytning til denne teori har American Medical Association faktisk foretaget forskning på eksponering for lyse lys og konkluderet, at det kan forårsage søvnproblemer:

"Erkender, at udsættelse for overdreven lys om natten, herunder udvidet brug af forskellige elektroniske medier, kan forstyrre søvn eller forværre søvnforstyrrelser, især hos børn og unge. Denne effekt kan minimeres ved at bruge svag rød belysning i nattesoveværelset. "

Hvis bare at tilbyde en mere fornøjelig aftenoplevelse ikke er nok for dig, er potentialet til at forbedre søvn måske et bedre salgsargument.

Flux er en gratis download

Fri tilgængelig til Mac OS X, Windows og Linux.

  • Du kan få det her fra udvikleren

Teknisk hedder det F.lux, men Flux er meget lettere at skrive og huske. Der er også en iOS-version til iPad- og iPhone-brugere, men det kræver en jailbreak for at installere, hvilket gør det meget mindre praktisk for den gennemsnitlige bruger.

... men min Mac dæmper sig selv, og jeg kan selv styre lysstyrken

Sikker på, at de fleste MacBook Pro automatisk justerer lysstyrken baseret på omgivende belysning, og du kan også justere skærmens lysstyrke præcist, men ingen af ​​disse funktioner ændrer varmen på skærmen, hvilket er det, jeg har fundet, gør den største forskel for sene nætter ved computeren. Giv Flux en prøve selv, hvis du bruger din computer ofte om natten, tror jeg, du vil virkelig sætte pris på det.