Sådan får du flere kategorier på Netflix

Netflix bruger en kompleks algoritme til at komme med anbefalinger. Dette er baseret på:

  • Tilgængelige shows og film
  • Dine bedømmelser
  • Din seerhistorik
  • Bedømmelser fra mennesker med lignende interesser

Selvom det at se shows og film på Netflix påvirker de anbefalinger, du modtager, kan du også indstille dine smagspræferencer, bedømme valg og fjerne titler for at få flere anbefalinger. Jo flere film og fjernsyn viser dig, og jo flere detaljer du tilføjer til dine præferencer, jo mere sandsynligt matcher Netflix's anbefalinger din smag.

Bedømmelse af film og shows

Klik på for at bedømme film og shows Smagprofil og vælg Bedøm shows og film fra rullemenuen. Standardkategorien er indstillet til Alle genrer, men du kan vælge en hvilken som helst genre ved at åbne Bedømmelse af film i: menu og klikke på den ønskede genre.

Der er ikke et minimum antal titler, du skal bedømme. Gennemse titlerne, og vælg din vurdering, eller klik Har ikke set det. Stjernerne spænder fra Hadede det på en stjerne til Elskede det med fem stjerner. Bedømmelsen gemmes automatisk, og derefter opdateres titlen til en ny, der skal vurderes. Når du er færdig med at bedømme titler, skal du klikke på Netflix logo for at vende tilbage til din startside.

Sådan får du flere kategorier på Netflix

Tips

Bedøm film og shows, som du ikke kunne lide med en eller to stjerner, for at hjælpe Netflix med at undgå titler, der ligner dem, der ikke matcher din smag.

I dette eksempel opdaterede Netflix anbefalingerne for at afspejle lignende shows til dem, der blev klassificeret i tv- og thrillergrenerne.

Sådan får du flere kategorier på Netflix

Valg af dine smagsindstillinger

Vælg for at tilføje eller ændre din smagsprofil og modtage flere kategorier af anbefalinger Smagpræferencer fra Smagprofil menu. Du kan vælge så mange eller så få af de 13 kategorier, som du vil. Ligesom filmbedømmelser er der ikke noget minimumskrav til kategorier eller typer inden for hver kategori.

For at vælge en bestemt kategori skal du klikke på det ønskede valg fra Fremhævede kategorier menu. Vælg for hver type Aldrig, nogle gange eller Tit. Valget gemmes automatisk og kan ændres når som helst.

Lær hvordan du bedømmer film og tv-shows og indstiller smagspræferencer for at få flere kategorier på Netflix.

Tips

Standardindstillingen fører dig gennem hver kategori i den anførte rækkefølge, men du kan springe kategorier over ved hjælp af Fremhævet kategori Drop down menu.

Hvis du har brug for afklaring for en type, skal du klikke på Brug for nogle eksempler? for at se seks titler, der matcher typen.

Bedømmelse af film, indstilling af præferencer, genrer og plot

Tips

Mærkning Aldrig hjælper Netflix med at tilpasse anbefalinger ved at undgå smag, du ikke kan lide.

I dette eksempel tilføjede Netflix specifikke, detaljerede kategorier, der matchede de gemte smagspræferencer.

Sådan får du flere kategorier på Netflix

Fjernelse af titler fra anbefalinger

En anden mulighed for at forbedre anbefalingerne er at fjerne titler, du ikke er interesseret i. Hold musen over en titel. Vælg i pop op-vinduet Ikke interesseret. Titlen fjernes derefter fra dine anbefalinger, når siden opdateres.

Sådan får du flere kategorier på Netflix

Fjernelse af titler fra visningshistorik

En anden måde at fortælle Netflix om dine præferencer er at fjerne titler, du så på Netflix, men ikke kunne lide. Vælg for at finde din visningshistorik Din konto fra rullemenuen under dit profilbillede. I indstillingerne Min profil skal du vælge Visning af aktivitet.

Lær hvordan du bedømmer film og tv-shows og indstiller smagspræferencer for at få flere kategorier på Netflix.

Klik på titlen for at åbne vurderingsindstillinger.

Bedømmelse af film, indstilling af præferencer, genrer og plot

Klik på Fjern fra listen.

Sådan får du flere kategorier på Netflix

Tips

For at give Netflix yderligere oplysninger kan du også bedømme titlen med en eller to stjerner eller klikke Ikke interesseret inden fjernelse.

Du kan også fjerne en titel, som du ikke kunne lide, fra din liste på startsiden. Klik på Gennemse Min liste. Vælg titlen, og klik derefter på Fjern fra listen.

Sådan får du flere kategorier på Netflix

Brug af flere profiler

Hver Netflix-konto kan have op til fem profiler. Hver profil har sin egen smagsprofil og præferencer. Brug af flere profiler er fordelagtigt, når familiemedlemmer har forskellige visningssmag eller er forskellige aldre, eller hvis du ønsker en bestemt type visning, såsom fitness eller uddannelsesmæssig.

For at tilføje en profil skal du klikke på profilbilledet og vælge Administrer profiler fra rullemenuen. Klik på Tilføj profil, indtast navnet, marker afkrydsningsfeltet, hvis seeren er et barn, og vælg Blive ved. Log ind som profilen ved at klikke på det relevante profilbillede, bedøm film, og udfyld smagprofilen.

Lær hvordan du bedømmer film og tv-shows og indstiller smagspræferencer for at få flere kategorier på Netflix. Bedømmelse af film, indstilling af præferencer, genrer og plot

Tips

Kontrol af en profil som Barn giver dig mulighed for yderligere at angive aldersgrupper så små, ældre eller teenagere, og kun aldersmæssige titler vises.