Sådan repareres en frysende HP-bærbar computer

Når en computer "fryser", ophører al aktivitet på computerens skærm, og alle aktuelt kørende programmer låses. Det kan virke som en særlig alvorlig situation, især hvis det sker ofte. Heldigvis, hvis din bærbare computer har et konstant fryseproblem, er der flere ting, du kan gøre for at rette det.

Trin 1

Genstart computeren. Når en computer fryser, skal du genstarte den for at diagnosticere problemet. Fordi fryseproblemet gør alle programmer og hjælpeprogrammer ubrugelige, er det kun den måde, du kan løse og diagnosticere problemet på, at genstarte computeren.

Trin 2

Installer et gratis antivirusprogram. Det mest almindelige problem, der får computere til at fryse med jævne mellemrum, er tilstedeværelsen af ​​en computervirus. Download et gratis antivirusprogram som Avast! eller AVG for at scanne din computer for vira og slippe af med truslen. Se afsnittet Ressource for information og downloadlink.

Trin 3

Defragmenter din harddisk. Denne proces styrer dine filer og tager filer, der muligvis er blevet fortrængt, og sætter dem tilbage, hvor de skal være. Gå til sektionen Systemværktøjer på din computer under fanen "tilbehør" og vælg derefter defragmenteringsværktøjet. Når den starter, skal du blot klikke på "defragmentering" for at starte processen. Defragmentering kan tage flere timer, hvis din computer ikke er blevet defragmenteret et stykke tid.

Trin 4

Kør en diskoprydning. Denne proces slipper af med alle dine midlertidige filer og cache-filer. Det kan også frigøre virtuel hukommelse, som, hvis den er tilstoppet, kan være en kilde til hyppige fryseproblemer. Find diskoprydningsapplikationen i afsnittet "Systemværktøjer" på din computer. Kør det ved at vælge din harddisk og derefter vente på, at den analyserer filer, som den sletter. Tryk derefter på knappen "oprydning". Denne proces kan tage alt fra en halv time til flere timer afhængigt af, hvor meget der er at rydde op på din harddisk.

Formater din harddisk igen. Dette skridt bør kun tages i ekstreme situationer. Hvis computeren stadig fryser, efter at alle ovenstående trin er taget, kan du have vedvarende malware på din computer, som kun kan fjernes ved at formatere din harddisk. Denne proces sletter effektivt alle dine filer, inklusive dokumenter, multimedier og programmer.