Hvem opfandt USB-flashdrevet?

USB-drev (Universal Serial Bus) er flytbare lagerenheder, der tilbyder bærbarhed og lagringskapacitet, som ældre lagerenheder ikke kan matche. Af denne grund har USB-flashdrev hjulpet computerbrugere, der kræver et stabilt middel til hurtig datalagring og overførsel. USB-flashdrevets historie er relativt kort, men introducerede mange væsentlige fordele, siden det første USB-flashdrev ramte markederne. Historien om USB-flashdrev har dog ikke været uden kontroverser.

Historie

Hvem opfandt USB-flashdrevet?

Ifølge hans profil på EE Times konceptualiserede Dov Moran fra M-Systems først USB-flashdrevet i 1998 efter at have oplevet computerproblemer under en præsentation for investorer. USB-flashdrevet involverede en kombination af stabiliteten i Flash-hukommelse med den forbindelse og hastighed, der tilbydes af USB. M-Systems lancerede det første USB-flashdrev i 2000. Omkring samme tid begyndte Netac Technology og Trek Technology også at sælge USB-flashdrev.

Betydning

Hvem opfandt USB-flashdrevet?

USB-flashdrev kombinerede bekvemmeligheden ved USB-forbindelse med sikkerheden ved flash-hukommelse. Siden opfindelsen af ​​USB-flashdrevet er enhederne blevet brugt til personlig backup, systemadministration, øget softwaremobilitet og til at skabe bootbare flashdrev med det formål hurtigt at starte eller køre et operativsystem på en computer.

Indvirkning

USB-drev (Universal Serial Bus) er flytbare lagerenheder, der tilbyder bærbarhed og lagringskapacitet, som ældre lagerenheder ikke kan matche. Af denne grund har USB-flashdrev hjulpet computerbrugere, der kræver et stabilt middel til hurtig datalagring og overførsel. USB-flashens historie ...

EE Times oplyser i Dov Morans profil, at 51 millioner USB-flashdrev blev solgt i 2004, hvilket tydeligt indikerer den hurtige spredning og accept af kombinationen af ​​to teknologier. Da enheden bruger flashhukommelse, behøver den ikke strøm for at gemme sine data. Dette gør det muligt at gemme og bruge USB-flashdrev til vigtige dokumenter og sikkerhedskopiering.

Tidsramme

USB-flashdrev, opfundet, USB

Siden den oprindelige oprettelse af koncept i 1998 er USB-flashdrevet introduceret på markeder rundt om i verden. I 2000 trådte M-Systems officielt på markedet med sit DiskOnKey-produkt, mens andre virksomheder kom ind på markedet omkring samme tid. De første USB-flashdrev, der brugte USB 2.0, blev introduceret et par år senere.

Kontrovers

Hvem opfandt USB-flashdrevet?

Mens Dov Moran er bredt accepteret som opfinderen af ​​USB-flashdrevet, er der kontrovers omkring enheden. Da USB-flashdrevet er en kombination af ældre teknologier, blev udviklingen af ​​de teknologier, der muliggjorde USB-flashdrevet, fordelt på flere virksomheder. Ifølge Netac Technologys hjemmeside opfandt virksomheden det første USB-flashdrev i 1999 og blev tildelt et patent i Singapore i 2007 vedrørende styring af data på USB-flashdrev. Trek Technology havde også patenter på enheden, men ifølge UK Intellectual Property Office blev Trek Technology's patenter slået ned i 2006.