Hvorfor en computer ikke genkender et batteri

Mens stationære computere er sluttet direkte til en stikkontakt for at få strøm, er bærbare computere afhængige af et batteri og et strømkabel for at blive opladet. Hvis din bærbare computer pludselig holder op med at genkende denne batteripakke, kan det dog skade din evne til at oplade din computer og i sidste ende arbejde på den overhovedet.

Undersøg batteriet

Når batteriet er frakoblet, skal du nøje undersøge batteriet på din bærbare computer, både selve batterienheden og eventuelle ledninger eller stik, der er tilsluttet den. Sørg for, at batteriets kabinet ikke er revnet eller beskadiget. Se efter flossede ledninger og bøjede spidser på stikket. Ethvert af disse problemer kan forårsage intern beskadigelse af selve batteriet, kablet eller stikket, hvilket kan afbryde strømmen af ​​strøm mellem batteriet eller stikkontakten og din bærbare computer. Hvis din bærbare computer stadig er under garanti, kan du muligvis få en gratis erstatning for et beskadiget batteri eller kabel.

Tjek havnen

Beskadigelse af porten på bagsiden af ​​din bærbare computer - den, du sætter netledningen i, kan få din bærbare computer til ikke at genkende dit batteri eller andre kabler, der er knyttet til den. Sluk for din bærbare computer, og drej den, så du har et klart overblik over denne port. Brug en lommelygte til at belyse porten, og inspicér den for snavs eller snavs, der kan være fastklemt inde; Fjern forsigtigt snavs med en lille vatpind. En bøjet tand kan også afbryde kredsløbet, hvilket gør det vanskeligt for batteriet at overføre energi fra netledningen til den bærbare computer. ret en bøjet tand ved hjælp af en næsetang. Undgå at foretage invasive reparationer, især hvis dit produkt er under garanti; enhver skade, du gør på den bærbare computer i et forsøg på at rette den, kan annullere vilkårene for din garanti.

Forkert slags batteri

Nogle mærker af bærbare computere, som f.eks. Dell, genkender ikke et batteri, der ikke blev fremstillet af det samme firma. For at sikre dig, at dit batteri er kompatibelt med din bærbare computer, skal du konsultere din bærbare computers brugervejledning for batterispecifikationer (disse varierer afhængigt af mærke og model på din bærbare computer).

Dødt batteri

Bærbare batterier har en begrænset levetid. Efter så mange opladninger kan de muligvis ikke overføre nok strøm fra din stikkontakt til din bærbare computer. Når dit batteri når dette punkt, er en udskiftning muligvis den bedste løsning.

Laptop-opdatering

Opdatering af "BIOS" på din bærbare computer kan hjælpe enheden med at opdage og genkende ekstern hardware som f.eks. Et batteri. BIOS - som står for Basic Input / Output System - hjælper med at starte din bærbare computer op og hjælper med at køre alle funktioner, indtil du slukker for den. Computerproducenter frigiver BIOS-opdateringer til deres produkter rutinemæssigt; disse opdateringer kan downloades fra virksomhedens websted som ".exe" -filer. Kør og gem denne opdatering på din bærbare computer, og genstart den for at se, om din bærbare computer nu genkender batteriet.

Mac-brugere kan nulstille den bærbare computers System Management Controller (SMC). Apple rapporterer, at der sommetider ellers uforklarlige fejl dukker op i den bærbare computers system, herunder problemer med batteriets evne til at oplade. For at nulstille SMC skal du slukke for den bærbare computer og fjerne batteriet. Hold "Power" -knappen nede i fem sekunder, og slip den, inden du sætter batteriet i igen og tænder den bærbare computer.