3 enkle ting at gøre, før du installerer OS X Mountain Lion

Udgivelsen af ​​OS X Mountain Lion er lige rundt om hjørnet (det er officielt: 25. juli), men inden du hopper ind i den seneste større Mac-systemopdatering, vil du gerne gøre et par ting. Vi har brudt det ned til et par simple essentials, der er lette at følge:

1) Kontroller systemkrav og kontroller kompatibilitet

Næsten alle relativt nye Mac'er kører Mac OS X 10.8. Du kan nemt finde ud af om din Mac vil køre Mountain Lion ved at sammenligne den med denne liste over understøttede maskiner:

 • iMac (midten af ​​2007 eller nyere)
 • MacBook (Late 2008 Aluminum, eller Early 2009 eller nyere)
 • MacBook Pro (Mid / Sen 2007 eller nyere)
 • MacBook Air (sen 2008 eller nyere)
 • Mac mini (tidlig 2009 eller nyere)
 • Mac Pro (tidligt 2008 eller nyere)
 • Xserve (tidlig 2009)

Hvis du ikke er sikker på dit mærke og modelår, skal du tjekke din Mac ved at gøre følgende:

 1. Vælg "Om denne Mac" på Apple-menuen, og klik derefter på "Mere info"
 2. Modelnavnet og datoen vil blive vist, sammenlign det med listen

Alt i alt er systemkravene til OS X Mountain Lion temmelig let, men der er nogle Core 2 Duo Mac'er, der mister support og vil ikke kunne opdatere. Det kan være frustrerende, men det er prisen på fremskridt. Husk at du skal bruge mindst 12 GB lagerplads til at installere Mountain Lion, men realistisk skal du have mere end det, der er tilgængeligt for at sikre, at din Mac kører alligevel.

2) Tjek App Kompatibilitet

Hvis du allerede kører OS X Lion (10.7), behøver du sandsynligvis ikke at bekymre dig meget, men for dem der opgraderer til Mountain Lion fra Snow Leopard, er der en god chance for, at en app eller to ikke vil fungere. Dette skyldes nye arkitektoniske krav til de nyeste versioner af OS X og desværre er der nogle udviklere, der er kommet ombord for at opdatere deres apps endnu, trods flere år at gøre det (QuickBooks er et fremtrædende eksempel).

En god liste over kompatible og inkompatible apps opretholdes i en søgbar database af RoaringApps, tjek det her.

Hvis du finder apps, der er uforenelige med OS X 10.8, kan du enten finde et alternativ på App Store eller overveje at holde af med systemopgraderingen, indtil udvikleren får deres handling sammen. Mindre udviklere har en tendens til at gøre dette hurtigere end større softwarefirmaer, så hvis du venter på et stort firma, kan det tage lang tid.

3) Backup, Backup, Backup

Dette er nok det vigtigste skridt, når du opgraderer ethvert operativsystem, og en Mac er ikke anderledes. Oddsen for noget, der går galt, er slank, men det er altid bedre at være sikkert end undskyld. Dit bedste bud er at bruge Time Machine og indlede en manuel sikkerhedskopiering lige før installation af OS X 10.8 opdatering. Hvis du ikke har opsætning af Time Machine og konfigureret endnu, hvad venter du på? Tag en billig ekstern harddisk og sæt den op som backup-backup nu, Time Machine er helt automatiseret og så nemt som sikkerhedskopier.

Parat? Køb og installer

Når Mountain Lion er på Mac App Store, vil det være et køb på $ 20 og installeres direkte fra App Store. Det tager cirka 30-45 minutter at installere afhængigt af internetforbindelsens hastighed, og det er for det meste automatiseret, du behøver ikke sidde med at sætte barnet i installationen.

Husk, at hvis du har købt en ny Mac for nylig, er Mountain Lion gratis for dig.

Bonus Tips

Har du mere tid på dine hænder og har lyst til at gøre lidt mere end de bare nødvendige? Inden du installerer en stor ny OS-version, kan det være en god tid at rydde ubrugte apps, kontrollere diskintegriteten og rydde op på ledig diskplads. Her er 5 ideer til at få dig til at køre i den retning:

 • Start fra genoprettelsespartitionen, og kontroller din startdisk og tilladelser med Diskværktøj
 • Spor ned ubrugte programmer og afinstaller dem
 • Ryd ud downloads-mappen af ​​unødvendige genstande, der optager diskplads
 • Find hvor diskplads er spildt med en app som OmniDiskSweeper og gør nogle generelle oprydning
 • Start en grundlæggende vedligeholdelsesrutine for at holde din Mac kørende i tip-top form

Noget vi mangler? Lad os vide i kommentarerne.