5 bedste apps til at rydde op på din computer

Rengøring af computeren forlænger regelmæssigt dets levetid og reducerer irritationen og omkostningerne ved at skulle ansætte en anden til at vedligeholde maskinen. Mange "antivirus" og optimeringsprogrammer er tilgængelige. Faktisk er der så mange, at det ofte bliver en skræmmende opgave at vælge, hvilke der er pålidelige, og hvilke der faktisk er spyware selv.

Malwarebytes

Malwarebytes (malwarebytes.org) er et værktøj, der scanner din computer for spyware, trojanske heste, flykaprere og mest ubehagelige problemer. Du kan købe kommerciel version eller bare bruge den gratis mulighed. Den gratis version tager sig af de fleste problemer, og Malwarebytes giver en gratis prøveversion af deres betalte program. Det tager næsten to timer at downloade og "fuld scanning" sammen, men den tabte tid er det værd.

CCleaner

CCleaner (piriform.com/ccleaner) er et af de bedste gratis værktøjer, du kan downloade og bruge på din pc. Det renser registreringsdatabasen, optimerer dit system og beskytter dit privatliv ved at slette spor af din online aktivitet og browserhistorik. Det fremskynder din computer ved at frigøre værdifuld harddiskplads og slippe af med poster i registreringsdatabasen, der opbygges over tid.

SuperAntiSpyware

SuperAntiSpyware fungerer som Malwarebytes, men de fanger ofte og ødelægger lidt forskellige filer. Brugt sammen overlever få spyware-filer. SuperAntiSpyware registrerer spyware, rootkits, trojanske heste, keyloggers, adware, orme, flykaprere, dialers, parasitter og endda useriøse sikkerhedsprodukter - de dårlige programmer, der udgør og anti-spyware-produkter.

DeFraggler

Defraggler (piriform.com/defraggler) er et produkt, der bruges til at defragmentere en fil, mappe eller hele harddisken. Det lader dig endda defragmentere det tomme rum for at forhindre yderligere fragmentering. "Defragging" af din computer giver bedre ydelse, så det er værd at gøre det hvert par måneder.

CleanMyPC

CleanMyPC (macpaw.com/cleanmypc), oprindeligt til Mac, men tilpasset til Windows, er en registreringsdatabase-oprydder ligesom CCleaner, men med flere muligheder. I modsætning til CCleaner leveres CleanMyPC med en pris på ca. $ 30. Fordelen ved CleanMyPC frem for CCleaner er dens vedligeholdelsesfunktion. Det vil fortsætte med at køre i baggrunden, holde øje med problemer og tage sig af alt, hvad der skal vises. CCleaner vil ikke gøre det. Det vil også intuitivt kontrollere eksterne drev for problemer uden at spørge. Det er værd at $ 30.