En Insiders Se på Apples hemmelige iPad testprocedurer

Apples hemmeligholdelse er legender, og hvis du nogensinde har spekuleret på, hvordan Apple gik om at holde iPad en hemmelighed inden lanceringen, er denne historie fra BusinessInsider interessant.

Relayed fra en anonym, men vellykket udvikler, der arbejdede med iPad inden produktets officielle lancering, er det et fascinerende kig på den indsats, Apple går igennem for at holde et produkt under wraps:

Nu da det er over et år, kan jeg tale om det.
Jeg var nok den sjette person til at få en iPad.
Vi fik to af dem fløjet ud.
Kriterierne var, at vi måtte have et værelse uden vinduer. De ændrede låse på døren.
Tre udviklere og jeg var de eneste, der fik lov til at gå ind i lokalet. Apple havde brug for navnene og de sociale sikringsnumre for de mennesker, der havde adgang.
Apple havde brug for at kunne bore et hul i skrivebordet og kæde enhederne til skrivebordet. De brugte disse cykelkabler.
De havde disse brugerdefinerede rammer bygget omkring dem, så vi kunne ikke engang fortælle hvad iPadsne lignede. Vi kunne tilslutte dem, så vi kunne kode til dem, og vi kunne røre skærmen og spille med det, men vi kunne ikke se formfaktoren.
Så tog de billeder af trækornet. Hvis nogen billeder lækkede ud, kunne de spore det tilbage til hvilket skrivebord de kom fra.
Jeg fik ikke lov til at fortælle vores administrerende direktør. Jeg fik ikke lov til at fortælle nogen om hvad vi gjorde. Jeg kunne ikke engang fortælle min kone. Hun var som: "Du bliver fyret, hvis det ikke virker."
Jeg havde ikke tænkt på det, men hun havde nok ret.
Heldigvis fungerede det meget godt.

Det stærkt maskerede billede øverst kom fra Engadget et par dage før den officielle iPad-afsløring i januar 2010 og er sandsynligvis en præcis repræsentation af den brugerdefinerede ramme, der maskerede iPads udseende i udviklerens fortælling.

Historier som dette gør dig virkelig spekulerer på, hvad Apple i øjeblikket koger op et sted i et mørkt vindue-mindre rum ...