Et andet slag til Flash: Microsoft annoncerer fremtiden for internettet er HTML5, IE9, der kun understøtter h.264 videoafspilning

Flashs dage med dominerende video på nettet ser i stigende grad op. Frisk af helbrederne af Steve Jobs, der udtrykker sine tanker om Flash, Microsoft chimes med et andet slag, vil Internet Explorer 9 kun understøtte videoafspilning i H.264-format med HTML5. Her er de to store citater fra Microsoft:

Fremtiden for internettet er HTML5. ... I sin HTML5-støtte understøtter IE9 kun afspilning af H.264-video

Hvis du ikke er helt ked af Flash-debatten, er hele stykket gengivet nedenfor, fra Microsofts IE blog (vægt min):

Der har været en masse udstationering om video og videoformater på nettet for nylig. Dette er en god mulighed for at tale om Microsofts synspunkt.

Fremtiden for internettet er HTML5. Microsoft er dybt involveret i HTML5-processen med W3C. HTML5 vil være meget vigtigt for at fremme rige, interaktive webapplikationer og webdesign. HTML5-specifikationen beskriver video support uden at specificere et bestemt videoformat. Vi synes H.264 er et glimrende format. I sin HTML5-støtte understøtter IE9 kun afspilning af H.264-video .

H.264 er en industristandard med bred og stærk hardware support. På grund af denne standardisering kan du nemt tage det, du optager på et typisk forbrugervideokamera, sætte det på nettet og få det til at spille i en webbrowser på ethvert operativsystem eller en enhed med H.264-understøttelse (f.eks. En pc med Windows 7). For nylig viste vi offentligt IE9, der afspiller H.264-kodet video fra YouTube. Du kan læse om fordelene ved hardware acceleration her, eller se et eksempel på fordelene ved mærket 26:35 her. Af alle disse grunde fokuserer vi vores HTML5 video support på H.264 .

Andre kodeker kommer ofte op i disse diskussioner. Skelnen mellem tilgængeligheden af ​​kildekoden og ejerskabet af den intellektuelle ejendomsret i den tilgængelige kildekode er kritisk. I dag er intellektuelle ejendomsrettigheder til H.264 bredt tilgængelige via et veldefineret program, der forvaltes af MPEG LA. Rettighederne til andre codecs er ofte mindre klare, som det er beskrevet i pressen. Selvfølgelig kan udviklere stole på H.264 codec og hardware acceleration support af det underliggende operativsystem, ligesom Windows 7, uden at betale ekstra royalty.

I dag er video på internettet overvejende Flash-baseret. Selvom videoen kan være tilgængelig i andre formater, er det nemt at få adgang til video ved at bruge en browser på en bestemt hjemmeside uden at bruge Flash. Det er en udfordring for typiske forbrugere . Flash har nogle problemer, især omkring pålidelighed, sikkerhed og ydeevne. Vi arbejder tæt sammen med ingeniører hos Adobe og deler information om de problemer, vi kender til i igangværende tekniske diskussioner. På trods af disse problemer forbliver Flash fortsat en vigtig del af at levere en god forbrugeroplevelse på dagens web.

Dean Hachamovitch
General Manager, Internet Explorer

Bemærk, at dette ikke direkte siger, at Internet Explorer 9 ikke understøtter Flash-plugin, det betyder bare, at det er HTML5-videoafspillingssupport, er kun h.264. Dette er særligt interessant i betragtning af, at Microsofts skubber fremad med Silverlight-pluginet, som mange betragter som en direkte konkurrent til Flash selv.

[via MSDN Blogs: HTML 5 Video]