Klasse 8 Renrumskrav

Rene rum er specielt byggede rum, der holdes fri for støv og andre luftbårne partikler samt bakterier og andre forurenende stoffer. De bruges i forskningsindstillinger i studiet af alt fra biologiske prøver og partikeleksperimenter i fysik til konstruktion af elektroniske komponenter. Nogle anvendelser kræver en større grad af renlighed, og Den Internationale Standardiseringsorganisation, almindeligvis kendt som ISO, udviklede standarder for klassificering af renrum. Et klasse 8 renrum er et af de laveste niveauer af miljøer med rent værelse og har relativt slap standard for miljøkontrol.

Miljøstandarder

Et ISO-klasse 8-renrum har de samme strenghedsstandarder som et US FED STD 209E klasse 100.000 renrum og er omkring 100.000 gange renere end naturlig luft. Begge måler koncentrationen af ​​luftbårne partikler i en kubikfod eller luft og kræver færre end 29.300 partikler mellem 5 mikrometer og 1 mikrometer, 832.000 partikler mellem 1 og 0,5 mikrometer og færre end 3,52 millioner partikler mindre end 0,5 mikrometer. Til sammenligning er en tomme 25.400 mikrometer.

Luftcirkulation

Et rent rum skal til enhver tid sørge for luftcirkulation. ISO-standarder kræver ventilationskanaler og filtreringssystemer for at cykle hele luftmængden i et rent rum i en times periode. HEPA-filtre fjerner 99,97 procent af partikler større end 0,3 mikrometer og skal holde cirkuleret luft fri for forurenende stoffer. Ud over filtreringssystemer skal et rent rums cirkulationssystem opretholde et positivt lufttryk i forhold til det udvendige miljø, så luft strømmer ud, når døren åbnes, og blæser forurenende stoffer væk fra rummet.

Konstruktion og udstyr

For at forhindre forurenende stoffer i at falde ned i et rent rum, skal det konstrueres uden overflader, hvor støv kan samle sig. Dette inkluderer opbygning af perfekt jævne gulve, tilføjelse af lysarmaturer, der er forseglet og glatte på rummets side, og eliminerer lysafbrydere og andre armaturer. Derudover bør kun arbejdsstationer og møbler i rustfrit stål eller plast anvendes; dette forhindrer afskalning af maling og støv, der dannes ved nedbrydning af polstring og skumpuder.

Brug af rene rum

Som med ethvert niveau af rent rum, skal enhver, der kommer ind i et rent rum, bære en ren dragt for at fange støv og andre forurenende stoffer, der kan føres ind i tøj og sko ind i rummet. Hår og udsat hud skal være tildækket for at holde biologisk nedbrudte forureninger på et minimum.