Konverter Flash SWF til HTML5 med Googles Swiffy Tool

Swiffy er et nyt eksperimentelt værktøj fra Google, der nemt konverterer SWF Flash-filer til HTML5, hvilket gør Flash-kun-indhold tilgængeligt for hardware som iPhone og iPad på få sekunder. Dette burde være et meget nyttigt værktøj til designere, og det er værd at have et bogmærke, hvis du arbejder med HTML5 og Flash-indhold til internettet eller andre steder.

Google forklarer, hvordan Swiffy fungerer:

En SWF-fil konverteres i to faser: Swiffy-kompilatoren (som du kan bruge på denne hjemmeside) behandler SWF-filen og genererer en JSON-fil. En klient-side JavaScript runtime indlæser JSON filen og gør det ved hjælp af HTML, SVG og CSS.

Swiffy-konvertering fungerer bedst, hvis du eksporterer Flash-animationer som Flash 5-filer, og output fungerer kun i Webkit-browsere (f.eks. Safari og Chrome). Resultaterne er ret imponerende, og Google omfattede et lille galleri med et par eksempler, herunder en konverteret annonceenhed og to enkle spil. Jeg ville virkelig være interesseret i at se, hvordan dette virker med mere komplekse SWF-filer, jeg er sikker på, at vi snart finder ud af det.

Tjek Google Labs: Swiffy

Udgivelsen af ​​Swiffy fra Google er lidt interessant og viser, at HTML5 virkelig er fremtiden for web-animation, og uanset Google's grunde er dette et velkomment værktøj til Mac og Apple-brugere. Det er ingen hemmelighed, at Flash er en temmelig elendig oplevelse på Mac, hvilket er præcis, hvorfor Steve Jobs gav et stort nej til at inkludere det på iPad og iPhone. Det er også grunden til, at vi generelt anbefaler at bruge ting som ClickToFlash, Click-to-Play, og til en vis grad selv selektivt ved hjælp af annonceblokkere, det gør bare for en bedre weboplevelse på Mac'en, indtil HTML5 endelig har skubbet Flash vejen for dinosaurerne.