Sådan laver du et rørlayout med en sketchup

SketchUp er et gratis 3D CAD-modelleringsprogram, der tilbydes af Google. Det bruges ofte til at skabe modeller af huse, bygninger og andre arkitektoniske strukturer. Disse modeller kan derefter bruges til forretnings- eller arkitektpræsentationer eller eksporteres til salg til grafiske kunstnere og animatorer, der bruger dem til at skabe gengivne billeder eller videoer. I mange 3D-modelleringsprogrammer er en af ​​de sværere opgaver at tilføje de rør, du har brug for i byggemodellen. Heldigvis kommer Google SketchUp med en innovativ funktion, der gør denne proces latterligt hurtig og enkel.

Åbn Google SketchUp. Vælg "File" i menuen, og klik på "Open". I den dialogboks, der vises, skal du gennemse den fil, du har arbejdet med, og åbne den. (Se ressourcer til download af SketchUp.)

Vælg selve den primære model i visningen. Da du placerer rørene inde i bygningen, skal du skjule det indtil videre. Klik på "Windows" og klik på "Lag". I dialogboksen, der vises, skal du klikke på ikonet "Nyt lag". Vælg det nye lag. Sluk derefter synligheden af ​​de andre lag.

Vælg "Linje" værktøj fra værktøjslinjen. Brug den til at tegne rørledningerne. Hold den midterste museknap nede for at rotere scenen, mens du arbejder. Dette giver dig mulighed for at dreje rørledningen langs en af ​​de tre akser under henvisning til de planer, du bruger, og det numeriske display i nederste højre hjørne for at sikre, at du får dem rigtige.

Vælg det "elliptiske" værktøj fra værktøjslinjen. Klik i nærheden af ​​den ene ende af røret. Træk cirklen ud, indtil den er den bredde, du vil have til røret.

Vælg værktøjet “Følg mig” fra værktøjslinjen. Brug den til at udvide den cirkel, du tegnede langs rørets længde. Du bliver muligvis nødt til at rotere visningen, hvis værktøjet sidder fast i et hjørne, men det skal let gøre alle de drejninger, du har brug for. Når du er færdig, skal du skifte til markeringsværktøjet og slette den linje, du trak inde i røret. Nu skal du bare “Unhide” laget i panelet “Layers”.