Lav skjulte applikationsikoner gennemskinnelige i docken i Mac OS X

Bemærk noget andet om den Mac Dock? Nogle af ikonerne vises som gennemsigtige, og det skyldes, at de er skjulte apps . Det er en subtil ændring, og denne skjulte valgfri indstilling kan aktiveres i Mac OS X ved hjælp af kommandolinjen.

Aktivering af gennemsigtige ikoner af skjulte apps er en fantastisk funktion for Mac-brugere, der skjuler apps for at fjerne deres skrivebord, da det gør det meget nemt at identificere hvilke apps der er skjulte, og hvilke ikke er, bare ved at se på ikonerne for at se om de er gennemsigtige eller ej. Hvis du skjuler apps med nogen form for regelmæssighed, vil du sandsynligvis gerne gøre det til dig selv, det tager kun et øjeblik.

Sådan aktiveres gennemsigtige dock-ikoner til skjulte Mac OS X Apps

Launch Terminal (fundet i Launchpad eller mappen / Applications / Utilities) og indtast følgende kommandostreng nøjagtigt:

defaults write com.apple.Dock showhidden -bool YES

Hit tilbage, så næste gang skal du dræbe Dock, som tvinger det til at genindlæse og få ændringen til at træde i kraft:

killall Dock

Hurtig sidenote, du kan kombinere disse to kommandoer til en enkelt streng for Terminal som sådan:

defaults write com.apple.Dock showhidden -bool YES;killall Dock

Effekten er den samme.

Uanset hvilken kommando du brugte, kan du nu skjule et program for at se effekten. Alle skjulte apps og deres respektive ikoner vises i Dock, men som den gennemskinnelige version. Dette vil gælde fremadrettet til alle skjulte applikationer i Mac OS X, der vises i Dock.

Der er flere nemme måder til hurtigt at skjule en app for at teste dette ud, her er tre:

  • Hit Command + H for at skjule den aktuelle applikation
  • Mulighed + Klik på skrivebordet eller Valg + Klik på et andet program for at skjule den aktuelle app
  • Brug et tastetryk for at skjule og minimere alt

Command + H er sandsynligvis det nemmeste for de fleste brugere at huske, og dreje ikonerne til noget som dem, der er vist nedenfor:

Hvis du ikke kan lide denne indstilling, kan du når som helst vende om det.

Returner til standarddockinindstilling af ikke skjulte appikoner, fjernelse af gennemsigtighed

Du kan vende om denne indstilling og få ikonerne synlige som normalt skjult eller ej ved at skrive følgende standardværdierstreng i kommandolinjen:

defaults write com.apple.Dock showhidden -bool NO;killall Dock

Denne kommando opdaterer Dock, hvilket tvinger den til at genindlæse de returnerede standardindstillinger. Nu hvorvidt en app er skjult eller ej, vises det som normalt som sådan:

Kontrast denne standard til de skærmbilleder, der vises ovenfor, hvor nogle af ikonerne er dæmpede og gennemsigtige for at angive deres status. Personligt mener jeg, at den gennemsigtige effekt er stor og værd at holde på.

Alle ovennævnte standardindstillinger kommandoer arbejder i næsten alle versioner af Mac OS X, fra Snow Leopard til Mavericks, til El Captain og High Sierra, så uanset hvilken Mac OS eller OS X version du kan bruge dette trick til at tilpasse din dock a bit.

Tak til Tyler Harden for at sende dette tip!