Følelse af nostalgisk? Kør WinAmp i en webbrowser og afspil MP3s!

Kan du huske WinAmp, den gamle funky 90'ers musikafspiller til Windows og Mac? Hvis du var computerbruger i slutningen af ​​1990'erne under dot com boom, brugte du sandsynligvis WinAmp til at afspille dit MP3-bibliotek, måske endda kører det sammen med Napster. På det tidspunkt følte den quirky medieafspiller meget moderne og forkant, og var så allestedsnærværende, at det var lidt som iTunes i æraen. Hvis du havde en computer og en mp3-samling, brugte du sandsynligvis WinAmp.

Nå, hvis du føler dig en computer nostalgi til WinAmp, har du held og lykke, fordi en underholdende udvikler har genoprettet en fuldt funktionel WinAmp2-klon helt i Javascript, og det betyder at du kan køre god gammel WinAmp i dag i din webbrowser på en Mac, Windows-pc eller endda iOS-enhed.


WinAmp JS spiller musik, har en justerbar equalizer, en musikafspilningsliste, og selvfølgelig er den nøjagtig den samme quirky interface, der definerede hele oplevelsen. Vil det være praktisk at rent faktisk høre musik? Selvfølgelig ikke. Er det et sjovt retro-blik på fortidens medieafspillere, der kan forvirre nogle minder om 20 år siden? Du betcha!

Alt du behøver er en moderne webbrowser på en Mac, Windows PC, Linux, Android eller iOS-enhed, og du er klar til at lege med WinAmp.

  • Klik her for at starte WinAmp JS i et nyt vindue

Og ja, det virker virkelig.

Du kan endda tilføje din egen musik ved at importere den til WinAmp webklienten. Bare åbn filerne via WinAmp, eller du kan trække og slippe dine egne mp3'er i vinduet WinAmp web browser for at afspille dem (husk det er nemt at søge i din Mac til bestemte filtyper som mp3 med 'kind: mp3' Spotlight Search parameter) . Juster EQ, lav en spilleliste med dine yndlings 90s mp3s, og du kan lade som om det er 1998 igen.

WinAmp JS er også open source, så hvis du har lyst til at grave rundt i kildekoden på GitHub eller spinde den ud i et andet nysgerrig projekt, så har du springbræt til at gøre det.

Er dette det mest nyttige, du nogensinde vil finde? Måske er det! OK, sikkert ikke, men det er sikkert sjovt!

Vi er selvfølgelig fans af retro computing her og kan lide at dele nogle af de mere sjove nostalgi, der er tilgængelige online, med ting som at køre HyperCard i System 7.5 i din webbrowser eller spille Wolfenstein 3D i en webbrowser eller genopleve tusindvis af gamle DOS spil i din browser og meget mere.

Hvis du også har et blødt sted for den tidlige personlige databehandling verden af ​​årtier tidligere, så gennemse vores retro arkiver her og ha det godt.