Nedgradering af iOS firmware ikke længere mulig efter iOS 5

I et andet skridt, der tyder på, at iOS 5 har til formål at dræbe jailbreaking, rapporterer det berygtede iPhone Dev Team, at nye versioner af iOS 5 forhindrer fremtidige iOS-versioner at blive nedgraderet. For at præcisere brugerne vil fortsætte med at nedgradere fra iOS 5 tilbage til iOS 4 og andre pre-5 firmware ved hjælp af ældre versioner af iTunes, men noget som en teoretisk iOS 5.1-udgivelse ville ikke kunne nedgradere til iOS 5 firmware.

Forklaringen til dette vil give mening for dem, der er fortrolige med, hvordan en jailbreak fungerer, men vil nok lyde som gibberish til alle, der kun er let bevidste om processen:

Begyndelsen med iOS5 beta ændrer rollen som "APTicket" - den bruges meget ligesom "BBTicket" altid er blevet brugt. LLB- og iBoot-faser af boot-sekvensen bliver raffineret for at afhænge af ægtheden af ​​APTicket, som er unikt genereret ved hver genoprettelse (det vil sige, at det ikke kun afhænger af din ECID- og firmwareversion ... det ændrer sig hver gang du gendanner, baseret dels på et tilfældigt tal). Denne APTicket-godkendelse sker ved hver opstart, ikke kun på gendannelsestidspunktet. Fordi kun Apple har krypteringsnøglerne til korrekt at underskrive APTicket pr. Gendannelse, er afspilte APTickets ubrugelige.

Dette vil kun påvirke genoprettelser, der begynder ved iOS5 og fremover, og Apple vil være i stand til at vende den fra og til efter ønske (ved at åbne eller lukke APTicket-underskriftsvinduet for den pågældende firmware, som de gør for BBTicket)

Du kan læse de tekniske "Blob Monster" detaljer på Dev Team bloggen. De nævner, at der kan være mulige måder at "bekæmpe" denne ændring på, men på grund af beta-status for iOS 5 frigiver de ikke meget mere information.