Kopier fejlkode 0: Hvad det betyder i Mac OS X

"Operationen kan ikke fuldføres, fordi der opstod en uventet fejl (fejlkode 0)."

Du vil sandsynligvis se denne fejl, når du forsøger at kopiere filer til en ekstern harddisk, der er formateret som FAT. FAT32 er et Windows-filsystem, som kan læses og skrives til af Mac OS X. Problemet med FAT32-format er, at de ikke kan holde filstørrelser større end 4 GB, så hvis du prøver at kopiere en fil, der er større end 4 GB til et FAT32 formateret drev vil du straks blive præsenteret med 'error code 0' beskeden.


Den enkleste løsning er at bruge drev formateret med Mac OS Extended (Journaled) eller HFS + filsystemer, men en Windows-pc vil ikke kunne få adgang til et af disse filsystemer uden yderligere software. Der er ingen pålidelig måde at tvinge FAT32 til at acceptere filstørrelser større end 4 GB, og FAT16 er et endnu ældre filsystem med værre begrænsninger på 2 GB filstørrelser.

Bemærk, at hvis du vil have et drev til rådighed, både Mac OS X og Windows, kan du formatere drevet som NTFS og bruge en NTFS-mounter til Mac OS X til at prøve at skrive til drevet, men NTFS er ikke officielt understøttet af Apple, og du kan komme ind i nogle problemer, når du skriver data til destinationsenheden.

Du er meget bedre stillet ved at bruge et FAT-filsystem, hvis du vil have ægte Mac og Windows-kompatibilitet med et drev, og så længe du undgår enorme filer eller kopier dem direkte mellem en Mac og en pc - og ikke den mellemliggende diskdrev - vandt du Se ikke disse fejlkode 0-meddelelser i Finder, når du prøver at kopiere noget.