Sådan identificeres et objektivmontering

Hvis du begynder at komme ind i fotografering som amatør, vil du sandsynligvis begynde at begynde en samling kameralinser. Denne tendens er mest almindelig med spejlreflekskameraer eller spejlreflekskameraer. For at spare penge i starten vil du sandsynligvis blive tiltrukket af brugt udstyr til billigere priser. Men med så mange kameraer, der har været på markedet gennem årtierne, er der mindst fem gange så mange linser. De sælger også med forskellige monteringsdesign. Det er vigtigt at vide, hvordan man skelner en monteringstype fra en anden.

Trin 1

Beslut, hvilket af dine kameraer du skaffer eller refererer til linser til. Vær særlig opmærksom på kameramærket. Find den referencebog til kameramodel, der fulgte med dit kamera. Tænd for din computer, og download den fra Internettet, hvis du ikke har en kopi praktisk. Drej til indholdsfortegnelsen eller indekset, og find afsnittet, der dækker "linser".

Trin 2

Læs referencebogen for at identificere din kameramonteringstype og det objektivformat, det tager. Skriv disse oplysninger ned på et notesblok sammen med kameraets brandnavn (dvs. Canon, Nikon, Pentax, Minolta osv.). Tag notesblokken med dig, når du gennemsøger eller ser på linser, du måske vil købe eller skaffe.

Trin 3

Hold motivobjektivet forsigtigt med begge hænder. Se på siden af ​​linsen for enhver beskrivelse af linseformatstypen; for eksempel er Canon-linser mærket FD, EF, EF-S osv. Sammenlign det linseformat, du finder på linsen, med det format, der er beskrevet i din referencebog. Kassér eventuelle linser, der ikke matcher det format, du har brug for.

Trin 4

Undersøg hvordan det objektiv, du er interesseret i, fastgøres til et kamera. Find ud af, om linsen er en skruetype med tynde tråde omkring linsens ende, en bajonetstil, der kommer med tre kanter, der skal være korrekt opstillet, eller et friktionslåsdesign, der generelt findes på linser af filmkamera. Se tilbage til din kamerahåndbog for at vide, hvilken linsestil der fungerer til dit kamera. Ved også, at mange mærker fremstiller alle deres linser ved hjælp af samme holder, så mærkeobjektivet passer på kamerahusets samme mærke.

Tag dit kamera med dig, hvis du køber dyre linser eller tredjepartslinser, også brugte. Tag linsen, og test, at den vil installere og arbejde på dit kamera, selvom du har bekræftet, at det er det rigtige format i henhold til den sidedetalje, der allerede er set, når du refererer. Tænd for dit kamera, og lad kameraet autofokusere linsen et par gange for at være sikker. Fjern linsen efter test og tag en beslutning om at købe eller ej.