Sådan mestrer du en sang i Mixcraft

Elementer, du har brug for

  • PC

  • Minimum 2 GB RAM

Mixcraft er en digital lydarbejdsstation, der giver dig mulighed for at optage, mikse og mestre din musik ved hjælp af en pc. Mastering er en lydteknik efter produktion, der har til formål at gøre lyden så høj, klar og “poleret” som muligt. Når du mestrer, tilføjer du kompression og udligning til den færdige blanding. Komprimeringen udjævner toppe og trug i lydstyrken, mens udligningen skærer og øger forskellige frekvenser i henhold til de parametre, du vælger.

Åbn Mixcraft ved at dobbeltklikke på skrivebordslinket. Det sidst redigerede projekt åbnes automatisk. Hvis dette ikke er det, du ønsker, skal du klikke på "File" og vælge "Open Recent." Vælg den korrekte sang i rullemenuen.

Klik på "Eksporter som Wav." Navngiv filen "Song Title Final Mix." En ".wav" -fil er et ukomprimeret, tabsfrit format og er det mest passende format, hvormed den endelige blanding kan eksporteres. Gem filen et praktisk sted.

Klik på "File", og vælg "Open New." Når du bliver bedt om det, skal du navngive den nye session "Songtitelmastersession."

Klik på "File", og vælg "New Audio Track". Du behøver kun et spor til mastering.

Klik på "File", og vælg "Import". Søg efter den fil, du gemte i trin 2, og klik derefter på den for at indlæse den. Det indlæses i lydsporet.

Klik på "Effekter" og vælg "Kompressor." Dette åbner en separat dialogboks. Kompression fungerer ved at skære de store volumener og øge de lave volumener for at temperere toppe og trug. Dette gør den overordnede lyd velegnet til afspilning på en bredere vifte af systemer, fra bærbare computere til natklub lydsystemer.

Juster parameteren "Forhold" for at regulere kompressionens intensitet. Jo højere forholdet er, jo hårdere kompressoren boostes og skærer. Hvis lyden bliver fuzzy eller på anden måde mangler fidelitet, skal du indstille forholdsindstillingen.

Juster “Output Gain” drejeknappen på kompressoren for at indstille niveauet for det nye, komprimerede signal. Da lyden er komprimeret, kan du øge den lidt uden at ofre klarheden.

Klik på "Værktøjer" og vælg "Udligning." Dette værktøj, der ofte kaldes EQ, giver dig mulighed for at klippe og booste forskellige frekvenser for en mere komplet og sammenhængende lyd. For eksempel, hvis blandingen lyder lidt "mudret", skal du reducere low-end frekvenserne. Hvert frekvensbånd har sin egen skyderkontakt, arrangeret lavest til højest fra venstre mod højre. Øg frekvensen ved at flytte forstærkningsskyderen op, eller skær frekvensen ved at trække i den. Mens EQ er et spørgsmål om præference, er der nogle grundlæggende principper, som du kan bruge til at få en mere kommerciel lyd. For eksempel tilføje vægt til lyden af ​​den menneskelige stemme ved at øge frekvenserne mellem 200Hz og 400Hz.

Tips

Når du tilføjer EQ, skal du afspille lydstyrken. Forskellige frekvenser er mere fremtrædende ved forskellige volumener.