Opret ISO-billeder fra kommandolinjen

Du kan oprette ISO-billeder fra en hvilken som helst kildedisk eller data ved hjælp af kommandolinjen i Mac OS X. Dette er ikke så anderledes end at brænde dem gennem Terminal, og du kan enten bruge hdiutil-værktøjet eller dd-kommandoen.

Mens kommandolinjen generelt er forbeholdt avancerede brugere, er det ikke for kompliceret at bruge det til at oprette ISO'er, og det vil spare dig for at skulle downloade tredjeparts apps. Hvis du er ny på Terminal, skal du huske at trække og slippe filer i Terminal vinduet udskriver deres fulde sti, hvilket gør det nemt at pege på kildefiler og forhindre enhver navigation gennem kommandolinjen.

Sådan opretter du en ISO med hdiutil

Den mest pålidelige metode bruger hdiutil, her er syntaksen:

hdiutil makehybrid -iso -joliet -o image.iso /path/to/source

Her er et eksempel på at oprette en iso fra en Windows 7 installationsdisk, hvor slutresultatet vises på skrivebordet:

hdiutil makehybrid -iso -joliet -o ~/Desktop/Windows7.iso /Volumes/Windows\ 7\ Install

-Joliet-flag er nødvendigt for at gøre iso fuldt kompatibel med Windows og andre OS'er, men hvis dit eneste krav er at bruge iso'en på en Mac, kan du lade den af.

Lav en ISO med dd

En anden tilgang er ved at skifte en tidligere diskuteret dd-kommando, hvilket gør det muligt at brænde et billede for at skabe et billede. Dette kan ikke være så pålideligt, og det kræver yderligere trin, så brug kun dd, hvis du har en god grund til ikke at bruge den primære hdiutil-metode.

Brug kommandoen "diskutil liste" for at opdage diskeidentifikatoren, at du skal lave en ISO med dd fra.

dd if=/dev/dvd of=/destination/path/dvd.iso

dd er ofte hurtigere end hdiutil, men det er bestemt for mere avancerede brugere.

Konvertere andre diskbilledformater til ISO

Du kan også konvertere andre diskbilleder som cdr, dmg og nero billeder til ISO, læs mere om det her, hvis du er interesseret.

For nogle hurtige terminologier kaldes der ofte et billede fra en disk som dette "rippe", mens det drejer sig om at brænde et diskbillede til en disk, de er i det væsentlige modsatte af hinanden.