Sådan tester du for hukommelseslækage

Hvis du har mistanke om en hukommelseslækage på din computer, skal du køre nogle tests. Mange hukommelsestestsoftwareværktøjer kan købes. Imidlertid indeholder Microsoft Vista-operativsystemet som standard et værktøj til at teste computerens hukommelse. Brug af hukommelsestestværktøjet kræver, at du genstarter din computer.

Trin 1

Klik på Windows "Start" -knappen.

Trin 2

Skriv "hukommelse" i søgefeltet nederst i menuen Programmer. Memory Diagnostics Tool vises som en mulighed i søgeresultaterne.

Trin 3

Vælg det Memory Diagnostics Tool, der skal køres, og en dialogboks vises. Dette felt vil spørge, om hukommelsesdiagnostikken skal genstartes og køres nu, eller om der skal planlægges en diagnostisk kontrol, næste gang du starter computeren.

Trin 4

Sådan tester du for hukommelseslækage

Vælg den første mulighed, "Genstart nu, og søg efter problemer (anbefales)." Operativsystemet genstarter og starter automatisk hukommelsesdiagnosticeringsværktøjet. En blå skærm med en statusnote vises, mens diagnosticeringsværktøjet kører. Når værktøjet er færdigt, vises resultaterne af hukommelsestestene på skærmen.

Skriv Enter-tasten for at afslutte hukommelsesdiagnosticeringsværktøjet og genstarte operativsystemet til normal tilstand.