Deaktiver Dock Springer i Mac OS X

De hoppende dock-ikoner er en flot GUI-funktion, der fortæller dig, at en app lanceres på Mac'en, men for nogle mennesker er de små hoppende ikoner bare meget irriterende. Derudover vil Dock-ikoner springe for at give dig besked om, at en advarsel er aktiv i appen, eller appen har brug for din opmærksomhed.

Hvis du ikke er fan af ikonerne for hoppende dock på en Mac, kan du deaktivere alle Dock-hoppende aktiviteter, herunder ved app launch, og Dock-ikonet springer meddelelser i Mac OS X ved hjælp af kommandolinjen.


For at komme i gang skal du starte Terminal og indtaste følgende kommandostreng. Den første standardkommando vil deaktivere docken hoppende, og den anden vil genaktivere funktionen på Mac.

Sådan deaktiveres alle dock-ikoner, der hopper i Mac OS X

Deaktivering af All Dock Springer i Mac OS X:

defaults write com.apple.dock no-bouncing -bool TRUE

Hit retur, og indtast derefter følgende kommando for at genstarte Dock:

killall Dock

Tryk igen igen for at ændringer skal træde i kraft ved at genstarte Dock.

Nu er alle hoppende deaktiveret i Dock på alle ikoner, om det lanceres eller varsles.

Sådan aktiveres alle Dock-ikoner, der hopper i Mac OS X

Genaktiver Dock for at hoppe til Mac OS X ved at indtaste disse kommandoer:

defaults write com.apple.dock no-bouncing -bool FALSE

Tryk på Retur-tasten, og følg den op med:

killall Dock

Tryk igen på returnøglen, dette opdaterer Dock.

Bemærk, at disse kommandoer ikke bare deaktiverer launch-animationen, det deaktiverer alle hopper fra ikonerne i Dock, så iTunes, iChat osv. Vil ikke længere hoppe for at give dig besked om en begivenhed, der foregår i programmet. Hvis du kun vil deaktivere Dock-animationen, kan du simpelthen slukke for animationen i Dock-indstillingerne ved at fjerne markeringen for indstillingen 'Animate Opening Applications'.