Ulemper ved computere i samfundet

Computeren er en enhed, der har ændret den måde, samfundet fungerer på i de sidste par årtier. Det har gjort arbejdet lettere ved at automatisere mange opgaver, som det ville tage dage eller måneder at udføre manuelt, men kan nu udføres med et klik på en knap ved hjælp af forskellige software. Mens computeren har bidraget meget til moderne fremskridt, er der forskellige ulemper forbundet med den.

Mindre menneskelige interaktioner

Computere har gjort det muligt for folk at arbejde alene med opgaver, som de har brug for at samarbejde med andre, hvis de skulle udføre dem manuelt, såsom at indtaste tal i regnskaberne. På grund af dette er arbejdsmiljøet på kontorer sådan, at alle arbejdere koncentrerer sig om bare at se på computeren med lidt interaktion med kolleger. Computere har derfor reduceret interaktionsniveauet mellem mennesker, hvilket fremmer en antisocial kultur.

Sundhedsfare

Computere har ofte været forbundet med forskellige sundhedsfarer. De fleste computerskærme er ikke udstyret med et blændingsfrit element for at beskytte øjnene. Hvis du bruger mange timer kontinuerligt på computeren, vil du sandsynligvis lide af øjenbelastning. Computere forårsager også rygsmerter, hvis din siddestilling får dig til at bøje for at se skærmen ordentligt.

Internetseksuelle rovdyr

Computere har gjort det muligt for internettet at være forbundet på kontorer og hjem. En internetforbindelse til hjemmet er fordelagtig, fordi den gør det muligt for børn at undersøge skolearbejde og få meget viden inden for forskellige områder. Internettet udgør imidlertid store farer for børn, da de bliver sårbare over for seksuelle rovdyr, der bruger Internettet til at lokke børn til seksuelle aktiviteter. Disse pædofile er i stand til at etablere kontakt med børn gennem internetchatrum og kan let ødelægge deres moral.

Informationstyveri

En af måderne, hvorpå virksomheder sikrer, at de er foran deres konkurrenter, er ved at holde oplysninger om deres forretningsstrategier hemmelige. Imidlertid har computere gjort det let for hemmelige oplysninger at blive stjålet og lækket til konkurrenter. Med informationslagringsenheder såsom flashdiske kan en person hente oplysninger fra en virksomheds computer og komme ud af dem uden registrering, da den er lille nok til at få plads i lommen. Disse oplysninger kan lande i hænderne på konkurrenter, der vil replikere dine strategier og præstere bedre end dig på markedet.