Sådan starter du en Mac i Target Disk Mode

Target Disk Mode er en meget praktisk funktion, der kan bruges med Mac'er, der har Firewire eller Thunderbolt porte, og det giver dig mulighed for at bruge en Mac som et eksternt drev på en anden værtmaskine. Denne utroligt nyttige funktion gør fejlfinding, installationer, store filoverførsler og kritiske sikkerhedskopier ekstremt nemme og meget hurtige.

Før du begynder, skal du sikre dig, at begge Mac-computere har Firewire- eller TB-porte, og at du har et Firewire eller Thunderbolt-kabel. Hver Mac skal bruge den samme port, for eksempel, hvis du starter måldisk med Thunderbolt, skal begge Mac'er bruge Thunderbolt. En konverter kan virke, men det anbefales ikke.

Sådan bruges Firewire eller Thunderbolt Target Disk-tilstand

  • Sluk for 'target'-Mac'en (den, der kører, du vil vise op på værten)
  • Tilslut nu begge Mac'er til hinanden med Firewire eller Thunderbolt-kablet
  • Start målet Mac, mens du holder tasten 'T' nede, indtil du ser et Firewire eller Thunderbolt-ikon vist på skærmen, betyder dette, at måldiskdrift er registreret og arbejder
  • Om et øjeblik blokerer Mac'en som sædvanlig, og mål Mac'ens harddisk skal vises på værts Macs skrivebord, så du kan få adgang til den som enhver anden ekstern drev
  • Når du er færdig, skubber du målrettet Mac sikkert ud som om det er en anden disk

Når mål-Mac'en er blevet udløst og frakoblet, kan den bruges som normalt.

Jeg bruger konstant diskfunktion konstant, det er latterligt hurtigt og en fremragende metode til at overføre store filer, men det er også utroligt nyttigt til fejlfinding af problematiske Mac'er og udførelse af nogle sidste minuts backup af kritiske filer og data, hvis en computer er på sine sidste ben. Selv om Firewire ikke længere afsendes på Mac'er, blev Firewire heldigvis erstattet med Thunderbolt som en højhastighedsdatatilslutning på nyere maskiner, hvilket gør det muligt for denne funktion at fortsætte, og det er så meget bedre end at fjerne Target disk-funktionen helt. Og nej, for posten kan du ikke bruge Target Disk Mode med USB, i hvert fald i det mindste, selvom du kan starte fra et eksternt USB-drev eller flashdrev, hvis det er nødvendigt, bare ikke i målindstilling som dette.