Hvad betyder låst og ulåst på mobiltelefoner?

Du kan ofte se udtrykkene "låst" og "ulåst", når du handler efter en mobiltelefon på online markedspladser. En højere pris ledsager typisk en ulåst telefon, men det betyder ikke nødvendigvis, at ulåste telefoner er bedre. At låse en telefon op kræver teknisk dygtighed og viden, og det kan være umagen værd at bruge lidt ekstra penge på en ulåst telefon, hvis der er en mulighed for, at du måske skifter telefonoperatører.

Definition

En telefon, der er låst, er programmeret til kun at fungere med en bestemt mobiltelefonoperatør. Uden at låse telefonen op er det ikke muligt at bruge den med en anden operatør. For at låse en telefon op skal den interne programmering ændres. Dette gør det muligt for telefonen at arbejde med andre luftfartsselskaber. Nogle mennesker med specialiseret teknisk viden køber mobiltelefoner, låser dem op og videresælger dem online med fortjeneste. Nogle gange vil en mobiltelefonoperatør også låse en telefon op for en kunde, der afslutter sin konto.

Hvorfor telefoner er låst

Mobiltelefoner er dyre enheder at producere, og de mest kraftfulde telefoner er hundreder af dollars værd. Imidlertid er forbrugerne sjældent villige til at bruge flere hundrede dollars på en ny telefon. For at lokke potentielle kunder subsidierer luftfartsselskaber en del af prisen på en ny telefon for at gøre den billig eller gratis for forbrugeren. Til gengæld underskriver forbrugeren en kontrakt, der forpligter sig til at forblive kunde i et bestemt antal år. I løbet af disse år tilbagebetaler luftfartsselskabet udgifterne til tilskuddet. Luftfartsselskaber opkræver typisk gebyrer for kunder, der opsiger deres kontrakter tidligt. At låse en telefon giver et yderligere incitament for kunden til at blive hos transportøren.

Fordele ved at låse en telefon op

Antag at du ejer en telefon, som du kan lide, og at din nuværende operatør er den eneste, der sælger den telefon. Hvis du foretrækker en anden operatørs service- eller prisstruktur - og din telefon er låst - står du over for valget om at blive hos en operatør eller bruge en telefon, som du ikke foretrækker. Køb af en ulåst telefon giver dig friheden til at vælge din telefon og din operatør. Derudover kan oplåsning af en telefon muligvis give dig mulighed for at køre software på telefonen, som du ellers ikke ville være i stand til. Dette er tilfældet med Apples iPhone; i sin låste tilstand kan iPhone kun køre applikationer, der er downloadet fra iTunes Store. Hvis telefonen låses op eller "jailbreakes", kan tredjepartsapplikationer installeres.

Begrænsninger ved oplåsning af en telefon

To primære teknologier anvendes i mobiltelefonnetværk: GSM og CDMA. De to netværkstyper er ikke kompatible, og de fleste telefoner har ikke den nødvendige hardware til at arbejde på begge dele. I USA er AT&T og T-Mobile GSM-luftfartsselskaber, mens Sprint og Verizon er CDMA-luftfartsselskaber. Hvis du f.eks. Låser op for en AT & T-telefon, fungerer den på T-Mobile-netværket, men fungerer muligvis ikke på Sprint-netværket. Inden du bruger de ekstra penge på at købe en ulåst telefon, skal du sørge for, at den har den nødvendige hardware til at arbejde på det ønskede netværk.