Tilføj nemt adgangskodebeskyttelse til delte iTunes-biblioteker og playlister

iTunes Home Sharing er en fantastisk måde at dele musikbiblioteker og spillelister med andre, men hvis du ikke vil have, at alle kan sortere gennem det delte bibliotek, kan du nemt kræve et kodeord for at få adgang til de delte afspilningslister. Dette er perfekt til situationer, hvor noget indhold kan være eksplicit og ikke passende for alle at høre eller se i iTunes-biblioteket, og det er også fremragende til, når du kun vil dele og streame musik med dig selv fra en computer til en anden, men du forbliver på samme netværk med andre. Selv for mere almindelige afspilningslister kan det stadig være en god ide at gennemføre adgangskoden i multimedieholdige husholdninger, kontorer eller skoler. Du kan også kombinere det ved kun at dele specifikke afspilningslister for at skjule den forfærdelige pinlige 90-tals musiksamling fra alle andre på kontoret.

At kræve et kodeord for adgang til delt iTunes-medie kan enten mandat under den oprindelige Home Sharing-opsætning, eller det kan tilføjes efter faktum til enten hele biblioteket eller bestemte afspilningslister. Sådan gør du det:

  • Fra iTunes skal du åbne indstillinger og klikke på fanen "Deling"
  • Sørg for, at Deling er aktiveret, så angiv enten for at dele enten hele biblioteket eller kun udvalgte afspilningslister
  • For at tilføje adgangskodebeskyttelse skal du markere afkrydsningsfeltet for "Kræv kodeord" og derefter indtaste et kodeord, som andre skal have adgang til listerne. Hvis du har til hensigt at dele adgangskoden med andre, skal du ikke bruge samme adgangskode her, som du gør med din administrator konto eller andet
  • Luk ud af iTunes-indstillinger

Næste gang nogen går til forbindelse til iTunes-delen, skal de indtaste det pågældende kodeord for at se og få adgang til afspilningslisterne eller biblioteket. Dette gælder for alle, om de forbinder fra en anden Mac eller pc, der kører iTunes, eller en iPad, iPod touch eller iPhone på samme netværk.