Brug rensekommandoen i OS X Yosemite & OS X Mavericks

Mange Mac-brugere, der kører OS X Yosemite og OS X Mavericks, har bemærket udrensningskommandoen, som tvinger hukommelsescache til at blive tømt, som om en computer blev genstartet, kaster en fejl, når man forsøger at køre gennem Terminal i OS X 10.9 eller nyere. I de fleste tilfælde er denne fejlmeddelelse "Kan ikke rense diskbuffere: Operation ikke tilladt". Dette indikerer ikke, at udrensning ikke længere fungerer i Mavericks, det kræver blot superbrugerrettigheder at udføre korrekt i de nyeste versioner af Mac OS X.

Running purge Kommando i OS X El Capitan, Yosemite, Mavericks

For at bruge kommandoen rensning i moderne versioner af OS X skal du prefix kommandoen med sudo i Terminal som sådan:

sudo purge

Brug af sudo kræver altid, at administratoradgangskoden indtastes. Bemærk, at der ikke er nogen bekræftelsesmeddelelse om, at rensning har kørt succes, det tager bare et øjeblik eller to og returnerer brugeren tilbage til den normale kommandoprompt. Uden sudo vil fejlen "operation not allowed" forblive, og selvom uverificerede, kan du se andre fejl, hvis kommandolinjeværktøjer ikke er installeret på den pågældende Mac.

Udrensningskommandoen forbliver noget kontroversiel og bedst forbeholdt udviklere og forholdsvis avancerede brugere. Endvidere forbliver omfanget af udrensningens effektivitet med de nyeste versioner af OS X diskutabelt på grund af betydelige forbedringer af hukommelsen med hukommelse med hukommelseskomprimering og forbedret cachehåndtering, og yderligere test skal foretages for at afgøre, om der fortsat er en gavn for at bruge kommandoen, eller om det er bedst at lade OS X håndtere hukommelse og cache helt på egen hånd. Ikke desto mindre kan nogle brugere fortsætte med at finde udrensning for at være nyttige i situationer, hvor ledig hukommelse kører lavt, eller når hukommelsestryk er meget højt. Hvis du vil forsøge at bruge rensning under OS X Mavericks, kan du se fanen "Hukommelse" i Activity Monitor for at se resultaterne før og efter dig selv eller bruge noget mere avanceret som vm_stat fra kommandolinjen for at overvåge virtuel hukommelsesbrug . Rensning dumper de virtuelle hukommelses caches og frigør inaktiv hukommelse.

Takket være forskellige kommentarer i vores artikel om løsning af usædvanlig høj CPU-brug med Finder til påmindelsen om dette, er det ikke sandsynligt, at udrensning vil påvirke Finder-ydeevnen, men det kan være et nyttigt værktøj til andre forhold. Har du en mening om udrensning? Du er velkommen til at rapportere dine individuelle fund i kommentarerne.