E-mail "Fejl 550" Betydning

Brug af Microsoft Outlook til e-mail er ofte en behagelig oplevelse. Ind imellem kan der dog vises en fejl på programmet, der forhindrer dig i at sende e-mails. En af disse fejl er "Fejl 550." At forstå, hvorfor denne fejl sendes, og hvordan man løser den, er afgørende for at sikre fortsat brug af Microsoft Outlook.

Historie

Når en bruger sender en e-mail til en e-mail-adresse, hvis domæne (navnet efter @ -symbolet, såsom gmail.com) ikke behandles af Simple Mail Transfer Protocol (SMTP), skal SMTP-serveren oprette forbindelse til en anden SMTP-server for at videresende beskeden. Hvis der er en fejl i videresendelse af meddelelsen, returnerer din SMTP (udgående) e-mail-server din e-mail-besked med en "Fejl 550" -meddelelse.

Betydning

SMTP er den protokol, som mange e-mail-servere bruger til at sende meddelelser over Internettet. Når en person bruger et e-mail-program som Outlook, der tillader lagring af e-mail-meddelelser på en computer, kræves en SMTP-server for at sende e-mail-meddelelser. Outlook bruger en separat protokol udelukkende til at modtage e-mail.

Løsninger

For at rette fejl 550 skal du få adgang til dine Outlook-indstillinger. Vælg "Værktøjer", og klik derefter på "Konti". Gå til sektionen kaldet "Vis / skift e-mail-konto" for at finde den e-mail-konto, der har problemer med at sende e-mail. Se serveroplysningerne. Kontroller, at den udgående mailserver (SMTP) er indstillet til smtp.yourdomain.com. (Udskift "ditdomæne" med det faktiske domænenavn, såsom gmail.com.)

Vælg vinduet "Flere indstillinger", og klik derefter på fanen "Udgående server". Sørg for, at indstillingen "Min server kræver godkendelse" for den udgående server er valgt. Gem og luk alle vinduer. Genstart Microsoft Outlook, og send e-mailen igen.

En anden løsning

Hvis problemet fortsætter, blokerer din internetudbyder e-mail-serveren. Internetudbydere træffer disse forholdsregler for at forhindre spam på deres netværk. Hvis dette er tilfældet, skal du bruge den e-mail-server, som internetudbyderen leverer. Kontakt din internetudbyder direkte for at få råd til fejlfinding, der er specifikke for dit problem.

Overvejelser

Brug webbaserede e-mail-tjenester i mellemtiden til at sende og modtage e-mail. Overvej også at bruge en anden e-mail-klient som Mozilla Thunderbird, hvis problemer vedvarer.