Aktivér bekræftelse, før du sletter og arkiverer e-mail i iPhone og iPad Mail App

Mail-appen i iOS er et af de mest anvendte applikationer for mange iPhone-, iPad- og iPod touch-ejere, og det betyder, at det kun er et spørgsmål om tid, før du ved et uheld sletter eller ved et uheld arkiverer en e-mail på den enhed, du ikke gjorde nødvendigvis har til hensigt at. Det er ret nemt at gøre, da det bare kræver, at en bruger trykker på den lille, ikke-beskrevne bokseknap i iOS Mail app, som som standard sender mailbeskeden til den alternative indbakke kaldet Arkiver.

Siden den uheldige bogføring (eller sletning) af en besked kan være en frustrerende Mail-oplevelse, er et glimrende valg at aktivere en valgfri dialogboks, der vil bede om at bekræfte sletningen af ​​en e-mail-meddelelse eller bekræfte, at en e-mail skal arkiveres før udfører handlingen i iOS.


Jeg finder det særligt nyttigt i kombination med det hurtige email navigationstryk for at forhindre utilsigtet flytning af meddelelser. Indstillingen for dette er let at aktivere, men den måde, den er mærket på, gør det let at overse i Mail Settings.

Sådan aktiveres "Spørg før arkivering og sletning" Bekræftelser i Mail til iOS

Denne indstilling er den samme for alle iOS-enheder:

  1. Åbn appen "Indstillinger" på iPhone, iPad eller iPod touch, og gå til "Mail, Contacts, Calendars"
  2. Under "Mail" sektionen skiftes kontakten til "Ask Before Deleting" til ON-positionen - ja det gælder både funktionen Arkiv og Delete i Mail app
  3. Afslut fra Indstillinger og vend tilbage til Mail app for at se forskellen

Indstillingen træder i kraft øjeblikkeligt, nu hvis du går tilbage til Mail app og har en valgt eller åben email-besked, vil det ikke længere automatisk sende beskeden til 'arkiver' eller 'Papirkurv', hvis du trykker på det lille boksikon, det vil bede dig om at bekræfte det er det, du rent faktisk vil gøre. Den lille popup-bekræftelsesboks ser sådan ud, hvis du har indstillingen 'Arkiver' en besked aktiveret på iOS Mail app:

Dette er så nyttigt for iPhone-nybegyndere, at det sandsynligvis skulle være aktiveret som standard, men selv de af os, der har brugt iPhone siden det kom ud, kan regelmæssigt trykke den lille bokseknap ved et uheld og sende en email til ingen land. Der er en ret god chance, hvis en e-mail pludselig forsvandt på din iPhone, iPad eller iPod touch, i arkivet eller papirkurven ved den lille automatiske knapphandling uden bekræftelse, er sandsynligvis lige præcis, hvor den gik.

For hvad det er værd, kan du også ryste for at fortryde handlingen. (Og ja, da mange ikke er bekendt med dette, er det lettere at ryste telefonen rundt i din hånd, hvordan du aktiverer det samme som en Angre og Redo-knap på iPhone, sjovt og legende, men også ikke ligefrem intuitive eller lette for nogle brugere. I mellemtiden får iPad-brugere faktisk fortrydelse og omlægning af knapper på deres tastaturer til disse opgaver ... men alligevel).

Som sædvanlig, hvis du beslutter dig for, at du ikke kan lide denne bekræftelsesdialog i Mail app, skal du blot vende tilbage til indstillingerne og skifte indstillingen "Ask Before Deleting" tilbage til OFF-positionen i Mail app for at trykke på den lille bokseknap.