Ekskluder mapper fra Time Machine Backups på Mac

Har du en stor mappe eller ti, du ikke vil medtage i Time Machine-sikkerhedskopier? Måske bare et par filer, der ikke er nødvendige for at holde, eller at du har en anden backup løsning til? Måske vil du bare slanke størrelsen af ​​en backup, eller hurtigere ting ved at udelukke et stort emne, der bare ikke er nødvendigt for at få adgang til i fremtiden? For de fleste brugere vil du gerne lade Time Machine løbe, det er selvfølgelig og håndtere ting, men det er meget nemt at manuelt ekskludere filer og mapper fra Time Machine manuelt og dermed forhindre dem i at blive sikkerhedskopieret af den automatiserede service helt.I klassisk Mac-mode er det ekstremt nemt at gøre, og det er alt ret brugervenligt.

Sådan udelades elementer fra en tidsmaskinsikkerhedskopiering i Mac OS X

Ved hjælp af dette trick kan du udelukke næsten alt fra de automatiske tidsmaskinsikkerheder:

  1. Start System Preferences og klik på "Time Machine"
  2. Klik på "Valg"
  3. Træk og slip mapper i listen "Ekskluder elementer fra backup"
  4. Klik på Gem og Luk ud af Systemindstillinger

Der er ingen grænse for, hvad du kan ekskludere, så tilføj så mange elementer i denne liste som nødvendigt.

Hvis du er vild med at trække og slippe eller bare foretrækker den klassiske "Åbn" dialogboks til navigation, kan du også klikke på plusknappen og manuelt vælge emner og mapper, der skal udelukkes. Gentag processen, indtil alt, hvad du vil udelukke, er på listen.

Ændringer vil ikke påvirke tidligere Time Machine-sikkerhedskopier, men fremtidige sikkerhedskopier med Time Machine vil anerkende udelukkelseslisten og forhindre disse genstande i at blive sikkerhedskopieret, i det mindste indtil de er blevet fjernet igen.

Genoptagelse af elementer i sikkerhedskopierne

Som du måske har gættet, er det kun et spørgsmål om at fjerne genstandene fra udelukkelseslisten, hvis de filer eller mapper, der er geninddraget i backupen, er blevet tilføjet. For at gøre det, skal du bare navnet på den pågældende fil / mappe og trykke på Slet-tasten eller klikke på minus-knappen i ekskluderingsvinduet for at fjerne det fra den blokerede liste og derefter føje den til backuplisten. Denne proces vil samtidig starte en ny backup, hvis en Time Machine-drev er tilgængelig.

Det er generelt en god idé at holde en komplet sikkerhedskopi af en Mac, og hvis du ikke ved hvad du skal udelukke, bør du ikke udelukke noget og bare lade Mac OS X klare hele processen på egen hånd.